Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός πέρασε τις τελευταίες ημέρες από πολλά «κύμματα», με αποκορύφωμα την απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα από την τεχνική ηγεσία. Οι «πράσινοι» ψάχνουν πλέον τα πατήματά τους, θέλουν να βάλουν «φρένο» στην κακή εικόνα, αλλά το έργο τους απόψε (21:00, Novasports 2) μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για τη 18η αγωνιστική της Euroleague.

Στο «τριφύλλι» θα πορευτούν μέχρι νεωτέρας με το δίδυμο των Κώστα Χαραλαμπίδη και Θανάση Γιαπλέ στον πάγκο. Στόχος τους είναι να βγάλει η ομάδα τους ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, καθώς αποδεδειγμένα μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Το ρεκόρ 5-11 (νίκες-ήττες) μπορεί να μοιάζει αποκαρδιωτικό, αλλά υπήρξαν και ματς που κρίθηκαν στο νήμα.

Πάντως, η δουλειά κόντρα στο σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ θα είναι αρκετά δύσκολη. Η ρωσική ομάδα βρίσκεται στο 10-5 και παρουσιάζει μεγάλη σταθερότητα, ενώ έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ 7-2 μακριά από την έδρα της, έχοντας χάσει μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Καταλανός τεχνικός, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον σέντερ Πόιθρες και τον γκαρντ Χβοστόφ.

Τις δύο ομάδες συνδέουν επίσης ο συνεργάτης του Πασκουάλ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, ο Κέι Σι Ρίβερς, αλλά κυρίως ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος εργάστηκε στην «πράσινη» ΚΑΕ για 30 χρόνια μέχρι να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι και αναλάβει ρόλο τζένεραλ μάνατζερ στη Ζενίτ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές, με τον Παναθηναϊκό νικητή σε αμφότερες. Στις 24 Οκτωβρίου του 2019 πέρασε με 89-79 από την Αγία Πετρούπολη, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 επικράτησε 96-81 στο ΟΑΚΑ.