Ακόμη ένα όνομα προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των απόντων της ΑΕΚ για το ντέρμπι «δικεφάλων» της Κυριακής (18/10, 20:30) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Εμάνουελ Ινσούα επιβεβαιώθηκε πως έχει κάκωση στην αριστερή γαστροκνημία, κάτι που είχε φανεί από τις ενοχλήσεις που είχε, με αποτέλεσμα η αριστερή πλευρά στην άμυνα της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα να είναι σχεδόν «γυμνή». Ο Αργεντινός είναι στα όρια της θλάσης και είναι επίφοβο να αγωνιστεί.

Αυτό σημαίνει ότι, ο μόνος διαθέσιμος για αυτήν τη θέση -χωρίς να αγωνίζεται κατά συνθήκη εκεί- είναι ο 17χρονος Μάριος Μιτάι, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι προβιβάστηκε στην επαγγελματική ομάδα της Ένωσης. Ο Μάσιμο Καρέρα πιστεύει στον νεαρό ποδοσφαιριστή, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα τον χρησιμοποιήσει, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών.

Ο Ινσούα προστίθεται στη λίστα με τους απόντες, στην οποία βρίσκονται ήδη οι Μιχάλης Μπακάκης, Έλντερ Λόπες, Αντρέ Σιμόες, Νταμιάν Σιμάνσκι, Κώστας Γαλανόπουλος και Λιβάι Γκαρσία. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος, κάτι που κάνει τον σχηματισμό ενδεκάδας πολύ δύσκολη υπόθεση για τον Ιταλό τεχνικό.

Όσον αφορά τον Λόπες, ο ίδιος ανέβασε ρυθμούς και ήθελε να προσπαθήσει να παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ, ωστόσο και γι’ αυτόν θα ήταν ρίσκο, λόγω του ότι έχει χάσει προπονήσεις από το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι. Ο Πορτογάλος μπακ «τρέχει» πλέον να προλάβει το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπράγκα, την ίδια στιγμή ρυθμούς που ανεβάζει και ο Μπακάκης, για τον οποίο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να προλάβει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ θα προπονηθούν ξανά το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.