Το κεφάλαιο προπονητής έκλεισε στον Ολυμπιακό, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μειώνει τις απαιτήσεις του και να δέχεται ένα διετές συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούν ελαφρώς το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πλέον τα βλέμματα όλων στον Ολυμπιακό στρέφονται στις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Αυτές θα εξαρτηθούν και από τις πιθανές αποχωρήσεις παικτών, όπως αυτή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο θηριώδης σέντερ αναχωρεί την Τρίτη για τις ΗΠΑ για να συναντηθεί με ανθρώπους των Κλίπερς στο Λος Άντζελες και να συζητήσει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο ΝΒΑ. Η ομάδα του LA επέλεξε τον «Σόφο» στο νούμερο 34 των ντραφτ το 2003 και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της, κάτι που απλοποιείται από τη στιγμή που ο 25χρονος άσος είναι ελεύθερος. Μάλιστα λέγεται πως οι Κλίπερς δεν θα χρειαστεί να τον παρακολουθήσουν καν στο σάμερ λιγκ, αφού έχουν διαμορφώσει άποψη για τις δυνατότητές του. Ο ίδιος επιθυμεί να κάνει το άλμα στην καριέρα του και φημολογείται πως η πρόταση που θα του γίνει θα αφορά τριετές συμβόλαιο έναντι περίπου 8 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, αναμένεται η απάντηση του Βασίλη Σπανούλη στην πρόταση για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2,4 εκατ. ευρώ. Χρήματα πολύ περισσότερα από αυτά που δίνει ο Παναθηναϊκός (κάτι παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ.). Στο μεταξύ, ο Τερέλ ΜακΙντάιρ ακόμη δεν έχει δείξει τις προθέσεις του. Διεκδικείται από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μάλαγα, ενώ οι μνηστήρες καλούνται μέχρι την Τετάρτη να κλείσουν τη μεταγραφή, αφού από τον Ιούλιο και μετά παύει να ισχύει η ρήτρα αποδέσμευσης των 250.000 δολαρίων στο συμβόλαιό του.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κινείται και για έναν συμπαίκτη του 33χρονου γκαρντ στη Σιένα, τον Ρομάιν Σάτο. Ο 29χρονος φόργουορντ (1,95μ.) φαίνεται πως αποτελεί τον εκλεκτό για την αντικατάσταση του Τζος Τσίλντρες. Ο Κεντροαφρικανός άσος ήταν MVP των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος έχοντας 14,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ ανά αγώνα, ενώ πέρα από ικανός σκόρερ, είναι και καλός αμυντικός.
Πηγή: sport-fm