Αφού το μπάσκετ και συγκεκριμένα θέμα της απεργίας του ΠΣΑΚ έφτασε στη Βουλή το άθλημα τα… έπιασε τα λεφτά του…

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα αναφορικά με την τροπολογία για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Μάλιστα, ο κ. Νικητιάδης διάβασε και την επιστολή παραίτησης του Γιάννη Μπουρούση από το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ, ενώ «άδειασε» και την ΕΟΚ, επιρρίπτοντας της ευθύνες για την τροπή που πήραν τα πράγματα…

«Η Πολιτεία έχει ξεκινήσει συζήτηση με όλους τους φορείς που ασχολούνται με την απεργία και τα ζητήματα που έχουν θέσει οι καλαθοσφαιριστές και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αύριο το πρωί στις 11.00.

Ο γενικός γραμματέας κύριος Μπιτσαξής εξέφρασε μια άποψη κατ’ αρχήν συμφωνούντων όλων των φορέων. Σήμερα δεν συμφωνούν όλοι οι φορείς. Σήμερα έρχεται η Ομοσπονδία και λέει ότι αυτά που λέει αυτό το χαρτί, τα υπέγραψε ένας νομικός σύμβουλος, δεν είναι αυτή η θέση μου. Τι θέλετε να τους πω;

Όχι, αυτή είναι η θέση σας; Η το ΚΚΕ λέει ότι αυτή είναι η θέση σας, την υπογράψατε και θέλετε δεν θέλετε, δεν μπορείτε να μου λέτε άλλα; Δεν μπορώ να το πω εγώ. Εμάς μας ενδιαφέρει να συμφωνήσουμε όλοι οι φορείς του χώρου», απάντησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Κατόπιν έδειξε να συμμερίζεται τα δίκαια αιτήματα του ΠΣΑΚ: «Εμείς, δι’ εμού, υποβάλαμε προτάσεις και πιστεύω ότι θα λύσουμε το ζήτημα της διασφάλισης της μισθοδοσίας. Το σεβόμαστε απολύτως. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί οι καλαθοσφαιριστές να είναι όμηροι και κάποιοι να μην τους πληρώνουν, αλλά να τους κρατούν όλο τον χρόνο.

Κάναμε προτάσεις, δεν θέλω να συζητήσουμε στο εθνικό κοινοβούλιο περισσότερα, όταν η διαπραγμάτευση και η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των συζητήσεων και να είστε βέβαιοι ότι θα αφήσουν απολύτως ευχαριστημένους τους καλαθοσφαιριστές.

Επειδή αναφερθήκατε στην απεργία και σε εκβιασμούς κλπ, εγώ είδα να εξελίσσεται το πρωτάθλημα με ομαλό τρόπο. Υπήρξαν κάποια επεισόδια, είναι καταδικαστέα, αλλά δεν ξέρω τελικά κατά πόσο μπορούσαν να αποφευχθούν και τι προσπάθεια κατέβαλαν όλες οι πλευρές για να αποφευχθούν. Θα σας διαβάσω, όμως, την επιστολή του κύριου Μπουρούση, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΣ του ΠΣΑΚ».

Ακολούθως ο Υπουργός διάβασε μέρος της επιστολής του Γιάννη Μπουρούση την οποία και σχολίασε: «Νομίζω ότι η επιστολή μιλάει από μόνη της. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γίνει αντικείμενο συζήτησης στις διαπραγματεύσεις μας. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι η Πολιτεία είναι δίπλα, έχει βρει τρόπους, καλεί τους ασφαλιστικούς φορείς, αναζητεί λύσεις, και θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις που θα κάνουν και εσάς (απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ) να εκφράσετε την ικανοποίησή σας».

Πηγή: gazzetta.gr