Τώρα που και η Μίλαν βγήκε από την σκηνή του Τσάμπιονς Λιγκ μπορούμε να υπολογίσουμε τα χρήματα που θα λάβουν οι ιταλικοί σύλλογοι από τη φετινή διοργάνωση.

Η Μίλαν, η οποία αποκλείστηκε στους «16» έχει λαμβάνειν 37,9 εκατομμύρια ευρώ (15,6 από τα αποτελέσματα, 22,3 από το market pool).

Κέρδη μεγαλύτερα για τη Γιουβέντους: 43,5 εκατομμύρια ευρώ (11,1 από τα αποτελέσματα και 32,4 από το market pool) χάρις στο πρωτάθλημα της σεζόν 2012-13, που έχει τον χρηματικό αντίκτυπό του στην πίτα του market pool, δηλαδή των εσόδων που κατανέμονται στη βάση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της χώρας αναφοράς.

Η Νάπολι τώρα θα βάλει στα ταμεία της 38,9 εκατομμύρια ευρώ (12,6 από τα αποτελέσματα και 26,3 από το market pool): Το ποσό είναι μεγαλύτερο από εκείνο της Μίλαν εξαιτίας της κατάληψης της δεύτερης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα.

Σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, η «χασούρα» για τη Γιούβε και τη Μίλαν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, καθώς είχαν κερδίσει 65,3 και 51,4 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Εκείνη, ωστόσο, ήταν μια είσπραξη ρεκόρ καθώς στους ομίλους συμμετείχαν μόλις δύο ομάδες (η Ουντινέζε είχε αποκλειστεί στα πλέι-οφ), οι οποίες και είχαν μοιραστεί το εθνικό ποσό από το market pool: 44,8 εκατ. ευρώ για την «Κυρία» και 36,3 για τους «ροσονέρι».

Με μια διαφορά: Για τη Μίλαν οι μειωμένες φετινές εισπράξεις έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το μικρότερο ποσό που θα λάβει από το market pool, ενώ για τους «μπιανκονέρι» χάθηκαν και 10 εκατ. ευρώ από τα αποτελέσματά τους στο γήπεδο.

Για τη Μίλαν η ευρωπαϊκή σεζόν ολοκληρώθηκε εδώ. Γιουβέντους και Νάπολι δύνανται να φουσκώσουν το ταμείο τους από το Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: tifosi.gr