Το εγκώμιο του Λουίς Σουάρες έπλεξε ο Ντιεγκό Φορλάν σε δηλώσεις που έκανε στην Daily Telegraph.

Ο 34χρονος επιθετικός χαρακτήρισε τον πρώτο σκόρερ της Premier League ως ήρωα της Ουρουγουάης και πως νοιώθει ευτυχής επειδή θα είναι συμπαίκτες στη «Σελέστε» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Αν θέλετε να σας πω κάτι για τον Λουίς Σουάρες τότε θα σας πω για το παιχνίδι με την Γκάνα στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτός ακούμπησε την μπάλα με το χέρι λίγο πριν περάσει την γραμμή στο τελευταίο λεπτό του προημιτελικού. Ο Λουίς το έκανε για την ομάδα και ο κόσμος το είδε αυτό», τόνισε αρχικά ο πρώην επιθετικό ς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε:

«Όταν ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα, ο Σουάρες τον κοίταξε και τον ρώτησε αθώα. Εγώ; Ήξερα ότι το είχε κάνει αυτός, αλλά υπήρχε μια πιθανότητα 0,1% ο διαιτητής να αλλάξει γνώμη. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν συμφωνούν όλοι με την άποψη να Νικήσουμε με κάθε κόστος. Για μας στην Ουρουγουάη είναι ένας ήρωας».

Στην συνέχεια ο Ντιέγκο Φορλάν αναφέρθηκε αι για την πρώτη φορά που αντιμετώπισε των συμπατριώτη του: «Εγώ για πρώτη φορά έπαιξα εναντίον του σε ένα φιλικό παιχνίδι που έδωσε η πρώτη ομάδα της Ουρουγουάης με την U20 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο νέων στον Καναδά. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για αυτούς. Ο Σουάρες ήταν ένας πολεμιστής, ένας στρατιώτης που είχε περάσει από πόλεμο. Ένας μαχητής για κάθε μπάλα. Αυτός εξακολουθεί να είναι ακόμα».

Τέλος, ο Ντιέγκο Φορλάν ρωτήθηκε και για την κακό ξεκίνημα του Ντέιβιντ Μόγες στο πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν με τον νέο προπονητή. Ακόμα νομίζω πως ο Ντέιβιντα Μόγες θα τα πάει καλύτερα από τι τώρα, αρκεί οι οπαδοί να είναι υπομονετικοί».

Πηγή: sport-fm.gr