Τέτοιες μέρες είναι ό,τι πεις για «χαρτιά»! Και φαίνεται πως ο ΟΦΗ είναι… μέσα στο κλίμα! Οι Κρητικοί αν και βρέθηκαν να χάνουν νωρίς από τον Παναιτωλικό, χάρη στο τέρμα του Καμαρά (7’), κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, με τους Όγιος (23’) και Παπάζογλου (66’) να υπογράφουν το 2-1!

Έτσι, οι «μελανόλευκοι» που είχαν τον Σα Πίντο στις εξέδρες, έφτασαν στους 21 πόντους στο τέλος του πρώτου γύρου, με την πέμπτη τους φετινή επιτυχία, όσους έχουν και τα «καναρίνια» που σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς δεν πήραν τίποτα.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό! Μόλις στο 7’ ο Ανρί Καμαρά έκανε εκπληκτική ενέργεια, πέρασε όλους τους αμυντικούς του ΟΦΗ –που η αλήθεια είναι δεν αντέδρασαν σωστά- και με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-0, «παγώνοντας» το Γεντί Κουλέ!

Και δεν ήθελε πολύ να γίνει η μεγάλη «ζημιά» για τους Κρητικούς, όταν ο Μπόγιοβιτς αστόχησε από κοντά στο 20’. Και σιγά-σιγά οι παίκτες του Σα Πίντο άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους!

Κι όταν λέμε σιγά-σιγά, κάντε το άμεσα! Διότι στο 23′ ο Όγιος βγήκε από τα δεξιά, έπιασε πολύ ωραία το διαγώνιο σουτ και δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Στεφανάκο έγραψε το 1-1 και έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

Το γκολ αυτό έδωσε άλλο… αέρα στους Κρητικούς που συνέχισαν να πιέζουν τους Αγρινιώτες που είχαν χάσει μέτρα στο γήπεδο.

Ωστόσο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, δίχως άλλη διαφοροποίηση στο σκορ, αφού τα σουτ από πλευράς γηπεδούχων δεν έβρισκαν στόχο.

Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Αφού λοιπόν οι παίκτες του δοκίμαζαν το πόδι τους από μακριά και δεν έβρισκαν στόχο, η πίεση συνέχισε να αυξάνεται, με τον Παναιτωλικό να ‘χει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μην δείχνει ικανός να απειλήσει. Και τελικά οι Κρητικοί δικαιώθηκαν!

Στο 66’ ο Μπούρμπος πέρασε από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Παπάζογλου κι εκείνος δεν έκανε το λάθος, κάνοντας το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο τους!

Και πριν περάσει ένα λεπτό, οι Κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει», αλλά ο Στεφανάκος είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Μακουκούλα.

Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού κρατούσε την ομάδα του μέσα στο… κόλπο, αφού σταματούσε όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων του για να διευρύνουν το σκορ. Και ίσως να μπορούσε η ομάδα του Χάβου να πάρει ένα βαθμό από το… πουθενά, αλλά ο Μιλιάζες κράτησε το 2-1 μετά από προβολή του Καμαρά στο 81’, σκορ που έμεινε ως το φινάλε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης (65’ Μακουκούλα), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (65’ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (72’ Βερόν)

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Δαμιανάκης, Μπανούσης, Στάθης

Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Γκάλο, Γκόλιας (86’ Σφακιανάκης), Μελισσάς, Μπικέι, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ (75’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (86’ Πασάς)

Στον πάγκο: Ράφαελ, Καλί, Δάρλας, Καλογέρης

Πηγή: sport-fm.gr