Μετά από τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη, όπου ο ίδιος αναφέρει πως τον βοήθησαν να ωριμάσει και να βελτιωθεί σαν παίκτης, ο Νικ Καλάθης δηλώνει έτοιμος να λάμψει και στο ΝΒΑ.

«Είχα μια πολύ καλή χρονιά στην Ευρώπη και σκέφτηκα ότι ήταν η ώρα να κάνω το άλμα. Είπα στον μάνατζέρ μου να πάω στις ΗΠΑ για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες. Οι Μάβερικς, που είχαν τα δικαιώματά μου, απέκτησαν στα ντραφτ κάποιους γκαρντ, πήραν και τον Καλντερόν κι έτσι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για μένα, οπότε είπα στον ατζέντη μου να στραφεί αλλού. Ήξερα πως οι Γκρίζλις έψαχναν για έναν πλέι μέικερ και έτσι τα βρήκαμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στην προσαρμογή στις νέες συνθήκες, είπε: «Το ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι διαφορετικό από αυτό του ΝΒΑ, αλλά κάποια πράγματα, όπως το πικ-εν-ρολ, μπορούν να ταιριάξουν. Πιστεύω πως πολλές ομάδες θα παίξουν έτσι κι αυτό είναι το παιχνίδι μου. Οι γκαρντ μπορεί να είναι πολύ πιο δημιουργικοί με το πικ-εν-ρολ παρά με την απομόνωση».

Ο ομογενής γκαρντ στάθηκε στη βελτίωσή του στην άμυνα και το μακρινό σουτ. «Πιστεύω πως παίζοντας στην Ευρώπη βελτιώθηκα αρκετά στην άμυνα. Ξέρω πως θα έχω να αντιμετωπίσω πολύ καλούς γκαρντ και θα έχω δυσκολίες, αλλά ξέρω πως είμαι πολύ καλός αμυντικός και μπορώ να το αποδείξω. Δούλεψα πολύ στο σουτ μου αυτό το καλοκαίρι. Δεν είχα καλά ποσοστά από μακριά στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω πως έχω βελτιωθεί πολύ», ανέφερε.

Τέλος, υποστήριξε: «Μετά από τέσσερα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, πιστεύω πως έχω γίνει καλύτερος και πρόσθεσα πράγματα στο παιχνίδι μου. Χαίρομαι που είμαι εδώ και πρέπει πλέον να δείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω στο ΝΒΑ απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα, ελπίζω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr