Έξι φιλικά απέμειναν για να «μοντάρει» την Εθνική ο Αντρέα Τρινκιέρι πριν αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ (4/9). Και πριν γίνουν οι παραστάσεις στο ελληνικό κοινό την επόμενη εβδομάδα στο Τουρνουά Ακρόπολις, υπάρχουν στο τέλος της τρέχουσας τρία τεστ στο Ουλμ της Γερμανίας.

Εκεί όπου έφτασε χθες το απόγευμα η αποστολή με αρκετή ταλαιπωρία. Ας όψεται η ανοργανωσιά των οικοδεσποτών, καθώς με την άφιξη της πτήσης της Εθνικής στο Μόναχο, οι διοργανωτές είχαν… προνοήσει να βάλουν μόνο ένα μικρό πούλμαν για τη μεταφορά των μελών στο Ουλμ, που βρίσκεται σε απόσταση 180 χιλιομέτρων. Και δεν έμειναν εκεί, αλλά καθυστέρησαν πολύ μέχρι να βρουν δύο βαν για να μεταφέρουν και τους υπόλοιπους στον τελικό προορισμό τους.

Απόψε στις 19:00 (ΟΤΕ Sport 4) το ελληνικό συγκρότημα μετρά τις δυνάμεις του απέναντι στην ΠΓΔΜ. Οι Σκοπιανοί μετρούν δύο νίκες (αμφότερες επί της Κροατίας) και πέντε ήττες (από Ουκρανία, Σλοβενία, Λιθουανία και δις από Λιθουανία) στην προετοιμασία τους. Η ομάδα που εξέπληξε τους πάντες προ διετίας στη Λιθουανία, έχει περίπου την ίδια σύνθεση με παίκτες που ξεχωρίζουν τους ΜακΚάλεμπ, Άντιτς, Ιλιέφσκι, Σαμαρτζίσκι, αλλά και τον… 36χρονο Γκετσέφσκι.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, που έχει δίλημμα για 1-2 θέσεις για την τελική δωδεκάδα, έχει πάρε μαζί του 14 παίκτες. Σπανούλης, Ζήσης, Σλούκας,Κατσίβελης, Βασιλειάδης, Μπράμος, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης και Βουγιούκας είναι οι διαθέσιμοι παίκτες.

Η Εθνική μετρά μόλις δύο ματς σε επίπεδο Ανδρών, αλλά η πιο πρόσφατη εμπειρία ήταν τραυματική. Στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2011, είχε ηττηθεί με 72-58. Δύο χρόνια πριν, το 2009, είχε σαρώσει την ΠΓΔΜ με 86-54.

Το Σάββατο η Ελλάδα θα αναμετρηθεί στις 18:00 με τη Βοσνία (που θα αντιμετωπίσει και την Τρίτη για το τουρνουά Ακρόπολις) και την Κυριακή στις 15:30 την οικοδέσποινα Γερμανία.

Πηγή: sport-fm.gr