Ο δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολος. Η αντίπαλος του είναι η Σάλκε αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει αποδείξει στο παρελθόν πως κόντρα σε γερμανικές ομάδες είναι «σκληρό καρύδι».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει πανηγυρίσει κάποια πρόκριση απέναντι σε γερμανική ομάδα αλλά τους «βγάζει» το λάδι. Όπως τη σεζόν 1980-81, με προπονητή τον Γερμανό Χάιντς Χέερ στον πάγκο του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Το 2-0 της Γερμανίας φαινομενικά καταδίκαζε τον ΠΑΟΚ, που όμως κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάει την υπόθεση πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου τελικά ηττήθηκε με 5-4 στην Τούμπα.

Τη σεζόν 1983-84, ο ΠΑΟΚ του Παλ Τσερνάι θεωρείται ήδη καταδικασμένος από την κλήρωση που τον έφερε αντιμέτωπο με τους Βαυαρούς στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Το 0-0 της Τούμπας θεωρείται καλό αποτέλεσμα για τους Γερμανούς. Στον επαναληπτικό αγώνα του Μονάχου ο ΠΑΟΚ μάχεται και στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση το σκορ παραμένει 0-0 και για ακόμη μια φορά η πρόκριση απέναντι σε γερμανική ομάδα θα κριθεί στα πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ωστόσο ο Δαμανάκης αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι, ενώ στη συνέχεια δεν βρήκε στόχο ούτε ο νεαρός τότε Μαλιούφας και η Μπάγερν προκρίθηκε με σκορ 9-8.

Τελευταία αναμέτρηση με Γερμανούς ο ΠΑΟΚ είχε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2004-05, τότε που οι αντίπαλοι σε κάθε όμιλο αγωνίζονταν μόνο μια φορά μεταξύ τους, στην έδρα που αποφάσιζε η κληρωτίδα. Αυτή έφερε που έφερε τη Στουτγκάρδη στην Τούμπα. Στην κατάμεστη Τούμπα, ο Χρήστος Καρυπίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Κωστίκου, που κρατούσε τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, σημείο στο οποίο η γερμανική ομάδα ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Λουμπόγια.

Πηγή: sport-fm