Βαρύτατες κατηγορίες όσον αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο τη χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζει ο Ραούλ Μπράβο. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακού, Άρη και Βέροιας, που συνελήφθη τον προηγούμενο Μάιο από την Ισπανική Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την «Επιχείρηση Οίκος», κυκλοφορεί προς το παρόν ελεύθερος -με εγγύηση- όμως οι εκτιμήσεις από την Ιβηρική αναφέρουν πως δύσκολα θα αποφύγει τη φυλακή.

Η επιχείρηση πήρε ελληνικό όνομα, καθώς κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν περάσει από τη χώρα μας ως ποδοσφαιριστές. Ένας ακόμα λόγος, είναι, ότι υπάρχει ένας Έλληνας μεσάζων, τον οποίο ο 38χρονος βετεράνος μπακ και στόπερ φέρεται να γνώρισε όταν έπαιζε εδώ και ήταν αυτός που έκανε τα πονταρίσματα σε… εξωτικές αγορές.

Ο Μπράβο, πάντως, απολαμβάνει κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές πριν τη δίκη του για τα στημένα ματς, όπως και αυτή του Κάρλος Αράντα, που αμφότεροι θεωρούνται ως «εγκέφαλοι». Φόρεσε τη φανέλα της Γκαντία (τοπική ομάδα στη Βαλένθια), ενώ άφησε τα μετόπισθεν και αγωνίστηκε ως επιθετικός, με την ομάδα του να επικρατεί της Λα Φοντ ντ’ Ενκαρός με 5-2. Μάλιστα, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.