Την εμμονή των ελληνικών ομάδων να προσπαθούν να αποκτήσουν παίκτες – «μεγάλα ονόματα» κατέκρινε ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε αυτή ως και τον λόγο για τον οποίο χάθηκε ο Λεβαντόφσκι για τον Παναθηναϊκό αλλά και ως ένα από δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Πάντα στην Ελλάδα ήθελαν να αγοράζουν παίκτες με όνομα. Σιγά-σιγά αλλάζει αυτό», ανέφερε –αρχικά- ο Ελληνοπολωνός τεχνικός στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη και συνέχισε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Λεβαντόφσκι για τους πράσινους.

«Η Ντορτμουντ έψαχνε παίκτες χωρίς όνομα. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν παίκτη με όνομα και έτσι η Ντόρτμουντ τον πρόλαβε. Ίσως να μην είχε την ίδια εξέλιξη αλλά ο ΠΑΟ θα μπορούσε να τον πουλήσει.», υποστήριξε και κατέθεσε την δική του πρόταση για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Εδώ στην Ελλάδα συνέχεια έχουμε ξένους. Τώρα αναγκαστικά έχουν αρχίσει να επενδύουν. Από ανάγκη γίνεται.

Πρέπει να αλλάξουμε οργάνωση. Δεν μπορεί η Σούπερ Λίγκα να λειτουργεί με την παλιά. Εγώ προτείνω η Ελλάδα να κάνει κάτι όπως κάποιες Σκανδιναβικές χώρες οι οποίες έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό επαγγελματιών παικτών που μπορούν να χρησιμοποιούν.

Πρέπει να είναι μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο γιατί αλλιώς τα παιδιά αυτά θέση δεν θα έχουν ποτέ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Οι ακαδημίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε όλους τους Ευρωπαϊκού συλλόγους γιατί στηρίζουν τις πρώτες ομάδες και έτσι μειώνεται το κόστος αρκετά. Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί με μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει όμως η νομοθεσία. Όπως και ο νόμος Μποσμάν που δεν βοηθάει», ανέφερε.

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ μίλησε και για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ…

«Φαβορί είναι η Μπάγερν. Η Ντόρτμουν δεν έχει πάγκο, την στιγμή που η Μπάγερν έχει τρεις ομάδες», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα πως η Ντόρτμουντ θα έφτανε στον τελικό ή ότι θα έδιναν το «παρών» δύο γερμανικές ομάδες. Όμως και οι δύο είχαν πολύ καλή απόδοση στη διοργάνωση. Πέρσι η Ντόρτμουντ πήρε το νταμπλ στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη απέναντι στον Ολυμπιακό δυσκολεύτηκε καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε. Φέτος όμως έδωσαν μεγάλη προσοχή στην Ευρώπη», υποστήριξε και κατέληξε…

«Σίγουρα η Μπάγερν θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: Sport-fm.gr