Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Θιμπό Κουρτουά, με τις οποίες έκανε γνωστή την επιθυμία του να παραμείνει στη Μαδρίτη και να συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Ατλέτικο, έρχονται οι δηλώσεις του προπονητή του, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος ζητά, εμμέσως, από την Τσέλσι, στην οποία ανήκει ο παίκτης, να αφήσει τον Βέλγο τερματοφύλακα άλλη μια χρονιά στο «Βιθέντε Καλντερόν».

«Το μέλλον του Κουρτουά βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων της Τσέλσι. Θα πρέπει η διοίκηση των Άγγλων να πάρει μια απόφαση, όσο γρηγορότερα γίνεται, αφού η Ατλέτικο πρέπει να κάνει το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Πάντως, αν είναι να τον πάρουν πίσω και τελικά να μην παίζει καθόλου, θα ήταν προτιμότερο να τον αφήσουν σε εμάς, όπου είναι πρωταγωνιστής. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους μας», τόνισε ο Αργεντινός.

Ο Σιμεόνε δείχνει να εκτιμά πολύ τον Βέλγο. «Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, πολύ νεαρός, με σπουδαίο μέλλον μπροστά του. Αλλά για να εξελιχθεί, πρέπει να παίζει συστηματικά. Κάτι που η Ατλέτικο μπορεί να του εγγυηθεί για την επόμενη σεζόν», υπογράμμισε ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Σιμεόνε δείχνει να έχει ήδη στο μυαλό του την επόμενη χρονιά, στην οποία θα ήθελε να κρατήσει τον ίδιο κορμό στην ομάδα του. «Αυτά τα παιδιά έχουν παρουσιάσει μεγάλη εξέλιξη στα τελευταία δύο χρόνια και πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί την ανοδική πορεία της ομάδας. Μακάρι να μείνουν όλοι οι παίκτες και του χρόνου και να καταφέρουμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός», είπε χαρακτηριστικά ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Πηγή: sport-fm.gr