Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη και ό,τι πίστευε και ο ίδιος μετά το πρώτο ματς στο «Έμιρεϊτς», ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε ότι ναι μεν η Άρσεναλ έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Αρκεί να πάνε όλα όπως ακριβώς τα έχουν σχεδιάσει οι «κανονιέρηδες».

Η ομάδα του Λονδίνου, μετά το εις βάρος της 3-1 στο πρώτο ματς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, φαίνεται πως θα απλά θα βρεθεί στην «Allianz Arena» για τα… τυπικά της ρεβάνς, μέχρι να επισημοποιηθεί ο αποκλεισμός.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, όμως, ξέρει ότι με αυτό το σκεπτικό δεν γίνεται να παίξει καμία ομάδα και προσπάθησε, τόσο στις τελευταίες προπονήσεις, όσο και μέσω της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης με τους Βαυαρούς, να κάνει τους παίκτες του να καταλάβουν ότι αν το παλέψουν, όλα μπορούν να συμβούν.

«Δεν είναι… ακατόρθωτο. Όλα μπορούν να γίνουν, αλλά θα πρέπει να δείξουμε 100% αφοσίωση στο στόχο μας, να έχουμε σωστή νοοτροπία και να πάνε όλα όπως τα θέλουμε και τα έχουμε σχεδιάσει. Στο ποδόσφαιρο, όλα γίνονται αν προσεγγίσεις σωστά το ματς» είπε αρχικά ο Αλσατός κόουτς και πρόσθεσε:

«Υπάρχει η αίσθηση στην ομάδα ότι πάμε να παίξουμε ελεύθερα. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά. Θα πρέπει να κάνουμε τους αντιπάλους μας να σκεφτούν ότι ίσως και να μην είναι τελειωμένη υπόθεση η πρόκριση. Να αμφιβάλουν. Θα πρέπει να τους κάνουμε να ανησυχήσουν, εξαφανίζοντας την ασφάλεια και τη σιγουριά που τους έχει προκαλέσει το σκορ του πρώτου αγώνα».

Πηγή: Sport-fm.gr