Ο Κώστας Μπακογιάννης και η νέα δημοτική Αρχή στην Αθήνα φέρονται να έχουν ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα του Βοτανικού, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να δημιουργήσει γήπεδο για τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς και τη Διπλή Ανάπλαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, ο δήμαρχος Αθηναίων, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου, προτίθεται να πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα, αν είναι δυνατό ακόμη και πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ξεχωριστά ραντεβού με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο και τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Πρόθεση του νέου δημάρχου είναι να τεθούν επί τάπητος όσα έχουν γίνει για το γηπεδικό, να αναλυθούν τα δεδομένα και να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν θα προκύψουν οριστικές αποφάσεις για το θέμα του Βοτανικού και τη Διπλή Ανάπλαση, καθώς πρώτα πρέπει να έχουν περάσει οι εκλογές και να έχει αναδειχθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, με την τοποθέτηση και των ανάλογων προσώπων στα αρμόδια υπουργεία. Επίσης, χρειάζεται να γίνουν και επαφές με τις τράπεζες, οι οποίες φαίνεται ότι διάκεινται θετικά για τη συμμετοχή τους στο έργο.