Η τελευταία φορά που η Μπάγερν Μονάχου είχε κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας και είχε κάνει το νταμπλ, ήταν το 2016. Από τότε η Ντόρτμουντ είχε κατακτήσει το τρόπαιο και πέρυσι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης του Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης, έχοντας εξασφαλίσει το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών για τους Βαυαρούς, έκλεισε ιδανικά τη σεζόν, κάνοντας για πρώτη φορά το νταμπλ από το 2016. «Θύμα» στον τελικό η Λειψία, που προσπάθησε, αλλά βρήκε απέναντί της από τη μία πλευρά τον Νόιερ και από την άλλη τον Λεβαντόφσκι.

Δοκάρι η Λειψία, γκολ η Μπάγερν

Στην πρώτη της παρουσία σε τελικό η Λειψία ξεκίνησε θαρραλέα και ήταν πιο απειλητική. Στο 11’ οι «ταύροι» έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Πόουλσεν έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε τον Νόιερ να κάνει τεράστια απόκρουση και με τη βοήθεια του δοκαριού του να κρατάει το 0-0. Ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν ένας από τους λόγους που η Μπάγερν έφτασε στη νίκη και ο άλλος ήταν ο Λεβαντόφσκι. Στην πρώτη ευκαιρία των Βαυαρών στο ματς ο Πολωνός με εκπληκτική κεφαλιά μετά τη σέντρα του Αλάμπα έκανε το 0-1.

Αυτό το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Κόβατς, που είχαν τον έλεγχο μέχρι το ημίχρονο. Στο 42’, μάλιστα, έφτασαν μία ανάσα από το 0-2, όταν ο Κονατέ έσωσε στη γραμμή την προσπάθεια του Κομάν, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Τρελός ρυθμός στην επανάληψη και θριαμβευτές οι Βαυαροί

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν «τρελός». Και στο 48’ οι «ταύροι» βρέθηκαν ξανά μία ανάσα από το γκολ. Ο Φόρσμπεργκ έφυγε μόνος στην κόντρα, όμως στο τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ, που έκανε ξανά φανταστική απόκρουση. Οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ έκαναν τα πάντα για να βρουν την ισοφάριση, αλλά οι αντίπαλοί τους αποδείχθηκαν πολύ πιο αποτελεσματική. Και σε ένα σημείο έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας βρει πολλούς χώρους στην περιοχή του Γκουλάτσι.

Στο 57’ ο Ζίλε έβγαλε το πλασέ του Βέρνερ σχεδόν στη γραμμή, ενώ Χούμελς, Τιάγκο, Μίλερ και Λεβαντόφσκι στα επόμενα λεπτά θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει τα πάντα. Ειδικά, η ευκαιρία του Ισπανού ήταν απίθανη. Τελικά, αυτό δεν άργησε να γίνει, καθώς στο 78’ ο Κομάν κατέβασε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα και δεν άφησε περιθώριο στον Γκουλάτσι για το 0-2.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 85’, όταν ο Λεβαντόφσκι νίκησε τον Ουπαμεκάνο στο σπριντ και στη δύναμη και με άψογο τελείωμα έκανε το 0-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου για τους Βαυαρούς, που είδαν τον Τολισό να επιστρέφει ύστερα από μήνες απουσίες και τους Ρόμπεν, Ριμπερί να έρχονται από τον πάγκο για να κάνουν την τελευταία τους εμφάνιση.

Λειψία (Ρ. Ράνγκνικ): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν (70’ Ουπαμεκάνο), Κονατέ (82’ Αϊνταρά), Χάλστενμπεργκ, Άνταμς (65’ Λάιμερ), Καμπλ, Φόρσμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Βέρνερ, Πόουλσεν

Μπάγερν (Ν. Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ (65’ Τολισό), Τιάγκο, Κομάν (87’ Ριμπερί), Γκναμπρί (73’ Ρόμπεν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Πηγή: gazzetta.gr