Ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ που κράτησαν καιρό, ήταν αυτό του Εντού Βάργκας. Ο Χιλιανός, αν και αφίχθη στη Νάπολι ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Νοτίου Αμερικής, δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του, Βάλτερ Ματζάρι, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο περιθώριο. Οι «παρτενοπέι» προκειμένου να μην χάσουν τον παίκτη, έψαχναν ομάδα για να τον παραχωρήσουν δανεικό. Τελικά η ομάδα αυτή είναι η Γκρέμιο.

Μετά από συνάντηση του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον Αθλητικό Διευθυντή της Γκρέμιο, Ρούι Κόστα, στα γραφεία του πρώτου, επήλθε συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Την ανακοίνωση έκανε ο Βραζιλιάνος παράγοντας. «Αποκτήσαμε έναν καλό ποδοσφαιριστή. Η παρουσίασή του θα γίνει τις επόμενες μέρες και όταν ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο Εντού Βάργκας θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή της ομάδας», ανέφερε ο Ρούι Κόστα.

Να σημειωθεί πως η Γκρέμιο απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο τον Χιλιανό, με τη Νάπολι να έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω τον παίκτη ακόμα και το επόμενο καλοκαίρι, αν υπάρξει ανάγκη.

Πηγή: sport-fm.gr