Υπερβολική θεωρεί τη σύγκριση με τον Τζίτζι Μπουφόν ο τερματοφύλακας της Πεσκάρα, Ματία Περίν, παρά τη σπουδαία εμφάνισή του κόντρα στη Φιορεντίνα για τη 19η αγωνιστική.

Όταν η χειρότερη άμυνα, σύμφωνα με τα στατιστικά, αντιμετωπίζει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και καταφέρνει να ολοκληρώσει το παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ, μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας έχει ο τερματοφύλακας. Κάτι που συνέβη στο παιχνίδι της Πεσκάρα με τη Φιορεντίνα και ανέδειξε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματία Περίν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, που βρήκε την ομάδα του να φεύγει νικήτρια από το Αρτέμιο Φράνκι με 2-0, ο Περίν ήταν ενθουσιασμένος, αλλά και προσγειωμένος. «Ήταν μια από τις μέρες που όλα πηγαίνουν καλά. Μια μέρα που μας έφερε μια απρόσμενη επιτυχία, για την οποία δουλέψαμε σκληρά όλοι οι παίκτες και εγώ, από τη μεριά μου, έδωσα αυτά που μπορώ. Είμαι χαρούμενος γιατί η καλή εμφάνισή μου συνοδεύτηκε με νίκη, αφού σε άλλη περίπτωση θα ήταν μια καλή απόδοση που θα πήγαινε χαμένη», ήταν τα πρώτα λόγια του τερματοφύλακα της Πεσκάρα.

Είσαι διεθνής με την εθνική κάτω των 21 ετών και σήμερα έπαιξες καταπληκτικά. Ήδη κάποιοι ξεκίνησαν να σε συγκρίνουν με τον Μπουφόν. «Τερματοφύλακες σαν τον Τζίτζι γεννιούνται ένας κάθε 40 χρόνια. Εγώ… απέχω μόλις 20 από τον Μπουφόν, οπότε δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης», απάντησε γελώντας ο Περίν. Για να συνεχίσει, λέγοντας πως «η σύγκριση με κολακεύει, αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να αποκτήσω σταθερότητα. Μακάρι να πλησίαζα το επίπεδο του μεγάλου Τζίτζι».

Πηγή: Sport-fm.gr