Χαρούμενος για την πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης επί της Λάρισας είναι ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα παραμένει το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο τεχνικός των Αρκάδων αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της ομάδας και τόνισε ότι επιτυχία θα είναι να ξαναβγεί ο Αστέρας στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσιώλης:

Για την πρόκριση:
«Σήμερα ήταν ένας θεσμός το Κύπελλο, το οποίο ενδιαφέρει και τις δύο ομάδες. Η Λάρισα μέσα από αυτόν τον θεσμό γνώρισε μεγάλες στιγμές στην ιστορία της. Εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να επαναλάβουμε την πορεία την περσινή, που δεν τα καταφέραμε και μακάρι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Βεβαίως αυτό που είπα στην πρώτη αναμέτρηση με την Λάρισα, είναι ότι και για εμάς και για την Λάρισα είναι δευτερεύον. Προτεραιότητα και για εμάς και για την Λάρισα είναι το πρωτάθλημα. Εμείς εκεί θα επικεντρωθούμε από τις 29 του μηνός και έπειτα».

Για τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας:
«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια συγκομιδή όσον αφορά το τι αποκομίσαμε από τον πρώτο γύρο, με την ευκαιρία που τελειώνει το έτος. Ο χρόνος για την Αρκαδία ήταν πολύ επιτυχημένος, η ομάδα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη οντότητα στην πόλη. Βγήκαμε στην Ευρώπη, αξιοπρεπέστατα εκεί παρουσιαστήκαμε και αποδώσαμε. Η ομάδα είναι τρίτη στην βαθμολογία. Τι άλλο να ζητάμε; Συγχαρητήρια βέβαια στους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι θα είναι υπερήφανοι και οι ιδιοκτήτες- ο κ. Καϋμενάκης με τον κ. Μπάκο- όπως υπερήφανος θα είναι και ο κόσμος. Θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση στο δεύτερο γύρο για να μπορέσουμε να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και βέβαια να μπορέσουμε να κάνουμε μια ακόμα επιτυχία να ξαναβγούμε στα Κύπελλα Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές. Με το καλό ο καινούριος χρόνος. Πάνω από όλα υγεία».

Για τον Ντε Μπλάσις:
«Συγχαρητήρια σε όσους μπορούν να φέρουν τους παίκτες σε κατάσταση τύπου Ντε Μπλάσις. Ο Ντε Μπλάσις είναι καταπληκτικός Αργεντινός. Νομίζω ότι ο Αστέρας πλέον διαθέτει πολύ καλό ρόστερ, πολύ καλούς παίκτες».

Για την ενίσχυση του Αστέρα:
«Ε ναι, να μην το κρατάμε τώρα πια κρυφό. Η απουσία του Περόνε, μας στοίχισε πάρα πολύ. Παίξαμε με ένα επιθετικό ο οποίος δεν είχε ενσωματωθεί τόσο καλά. Ο Γκαμπριελ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε έρθει την τελευταία στιγμή. Δεν έκανε προετοιμασία και σίγουρα αυτό στοίχισε στην ομάδα μας. Αλλά σίγουρα πλέον είναι στο χέρι μας ώστε να είμαστε κοντά στους στόχους μας, για να μπορούμε να αναπληρώσουμε αυτές τις μονάδες. Φυσικά με Περόνε δεν θα είχαμε πρόβλημα ούτε εκεί. Το σημαντικό είναι ότι επιστρέφουν 4-5 ποδοσφαιριστές με την έναρξη του δευτέρου γύρου και νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί».

Για Ουσέρο και Σανκαρέ:
«Φυσιολογικά οι Ουσέρο και Σανκαρέ θα μπουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας από 30 του μηνός γιατί γίνεται και πιο νωρίς το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αλλά σίγουρα αν δεν είναι στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι σίγουρα στο δεύτερο έτοιμοι. Να μην ξεχάσω να ευχηθώ στην παλιά μου ομάδα στην ΑΕΛ συγκέντρωση στο πρωτάθλημα και γρήγορα να γυρίσει στον χώρο όπου ανήκει, στη Super League.

Πηγή: sport fm