Την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας εξέφρασε ο Πάου Γκασόλ, με τον διεθνή πάουερ-φόργουορντ/σέντερ των Λέικερς να αναφέρεται στον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ/σέντερ των «φούριας ρόχας» μιλώντας για την ενδεχόμενη παρουσία του στα λιθουανικά παρκέ, τόνισε: «Ήταν δύσκολο για μένα. Έβλεπα τους συμπαίκτες μου να δίνουν την προσπάθειά τους στο παρκέ και εγώ δεν μπορούσα να βοηθήσω, ειδικά τις στιγμές που τα πράγματα πήγαιναν άσχημα. Επιθυμία μου έτσι είναι να επιστρέψω στην εθνική το ερχόμενο καλοκαίρι για το Ευρωμπάσκετ».

Αναφερόμενος στη νυν επιθυμητή πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πατρίδας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σημείωσε: «Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις και να βγαίνεις πρώτος. Η ομάδα δεν παρουσιάστηκε όπως θα θέλαμε όλοι, αλλά ακόμη κι έτσι μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα».

Κλείνοντας, φρόντισε να υπερασπιστεί τον Σέρτζιο Σκαριόλο: «Αν και απέξω, πιστεύω πως δεν υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις παικτών-προπονητή. Οι ίδιοι άλλωστε ήμασταν και πέρυσι μαζί, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό».

Πηγή: gazzetta.gr