Ήταν οι δύο ομάδες που παρέμεναν αήττητες στη διοργάνωση και έφτασαν να κοντραριστούν στα ημιτελικά. Εκεί, παρέμεινε μόνο μία χωρίς ήττα. Και φορούσε γαλανόλευκα… Στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη έγραψε τη δεύτερη σερί συμμετοχή της σε τελικό και θέλει να συνεχίσει το σερί της και στις κούπες.

Η Σερβία ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο μετά το 7-5 της τρίτης περιόδου και ένα άστοχο πέναλτι, η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε την αντεπίθεση. Έκανε ένα σερί 4-0 και κατάφερε με δύο γκολ του Καλογερόπουλου και ένα του Μπράιμε να προσπεράσει για πρώτη φορά με 8-7 στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της 4ης περιόδου, ήταν ο Χαλυβόπουλος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 9-7.

Ο Μίτροβιτς μείωσε σε 9-8, αλλά οι Σέρβοι έχασαν τρεις συνεχόμενες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, καθώς η ελληνική άμυνα έδωσε… ρέστα και κράτησε το πολύτιμο προβάδισμα.

Στον τελικό, η Ελλάδα θα βρει την Ισπανία, η οποία νίκησε 12-11 την οικοδέσποινα και πανίσχυρη Ουγγαρία, έπειτα από ένα εκπληκτικό ματς.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-2, 1-1

Ελλάδα: Παπανικολάου 2, Δήμου 2, Χαλυβόπουλος 2, Καλογερόπουλος 2, Μπράιμε 1

Σερβία: Ράντοβιτς 2, Σουλτς 2, Στανόγεβιτς 1, Α. Μίτροβιτς 1, Π. Μίτροβιτς 2