Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Ρωσική ομοσπονδία, έκανε ο Φάμπιο Καπέλο. Ο νέος προπονητής της εθνικής Ρωσίας φάνηκε ικανοποιημένος με την καινούργια του προπονητική «περιπέτεια» και δήλωσε ανυπόμονος να πιάσει δουλειά.

Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν στις αρχές του μήνα, ήρθαν οι υπογραφές για να επισημοποιήσουν τη συμφωνία του Φάμπιο Καπέλο με τη Ρωσική ομοσπονδία. Ο Καπέλο θα διαδεχτεί τον Ντικ Άντβοκατ και θα οδηγήσει τη Ρωσική ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Καπέλο στάθηκε στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει στην αρχή της πορείας του στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας. «Η γλώσσα με προβληματίζει, τουλάχιστον μέχρι να βρω ένα διερμηνέα που να μπορεί να μεταδώσει αυτά που ζητάω. Όμως είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική που ανοίγεται μπροστά μου, θα είναι μία εμπειρία ζωής», τόνισε.

Το πρόβλημά του, πάντως, μπορεί να είναι και κάποιο άλλο εκτός της γλώσσας. «Το ότι οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται μακριά από τη Ρωσία, είναι ένα θέμα. Οι άλλες χώρες δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να αυξηθεί το ποσοστό των παικτών που παίζουν στο ρωσικό πρωτάθλημα», απαντά ο Καπέλο.

Τελειώνοντας ο Καπέλο έθιξε το ζήτημα του Αρσάβιν. «Θέλω να συναντηθώ με τον Αρσάβιν το συντομότερο. Οι δηλώσεις που έκανε και αφορούσαν την αδιαφορία του για την απογοήτευση του κόσμου από τον αποκλεισμό της εθνικής στο Euro, δείχνουν έλλειψη αγάπης για τους φιλάθλους και τη φανέλα. Θέλω να μάθω το γιατί.»

Να θυμίσουμε πως ο Καπέλο υπέγραψε για δύο χρόνια και ένας από τους όρους του συμβολαίου του ξεκαθαρίζει πως τους αρχηγούς θα τους ορίζει μόνο εκείνος.

Πηγή: sport-fm.gr