Η Γερμανία δεν είναι μόνο μια μεγάλη οικονομική δύναμη, αλλά και μια χώρα που διαθέτει σπουδαίο αθλητισμό που πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και βέβαια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η γερμανική ομάδα αποτελείται από 392 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στην αποστολή μετέχουν και 279 συνοδοί. Στο Πεκίνο το 2008 η Γερμανία κατέκτησε την 5η θέση στον πίνακα μεταλλίων. Οι αθλητές της κέρδισαν 41 μετάλλια, εκ των οποίων τα 16 χρυσά, ενώ επιθυμία τους είναι να πάνε ακόμη καλύτερα στο Λονδίνο, κατεβάζοντας μια ισχυρή ομάδα που θα διεκδικήσει τη διάκριση σε όλα τα αθλήματα και τα επιμέρους αγωνίσματα.

Η Γερμανία στη διοργάνωση με αριθμούς:

905 – Ο συνολικός αριθμός των αθλητών που έχουν κερδίσει μετάλλιο για τη Γερμανία σε όλα τα αθλήματα (ομαδικά και ατομικά). Δεν περιλαμβάνονται τα μετάλλια που κατέκτησαν αθλητές με τα χρώματα της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας.

69 – Ο μεγαλύτερος αριθμός μεταλλίων που έχει κατακτήσει η Γερμανία σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων σε όλα τα αθλήματα.

49 – Ετών η ηλικία του Κορνήλιους Βαν Όιεν που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή το 1936 στο Βερολίνο. Παραμένει και σήμερα ο μεγαλύτερος σε ηλικία κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς σε ατομικό αγώνισμα.

33 – Ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων που κέρδισε η Γερμανία στους Αγώνες του 1936 αλλά και του 1992 που είναι και τα περισσότερα της χώρας σε μία διοργάνωση.

15 – Αυτός είναι ο αριθμός που η Γερμανία έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1956, 1960 και 1964 η Γερμανία συμμετείχε στη διοργάνωση ως Ηνωμένη Ομάδα της Γερμανίας. Μεταξύ 1968 και 1988 η Γερμανία συμμετείχε με δύο ομάδες κα δύο διαφορετικές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, της Ανατολικής Γερμανίας και της Δυτικής Γερμανίας.

10 – Ο αριθμός των μεταλλίων που κέρδισε η Φραντσίσκα Βαν Αλμσικ, κανένα εκ των οποίων όμως χρυσό (4 ασημένια και 6 χάλκινα). Είναι και τα περισσότερα μετάλλια που έχει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται χρυσό.

8 – Ο συνολικός αριθμός των χρυσών μεταλλίων που έχει κερδίσει η αθλήτρια του κανόε, Μπιργκίτ Φίσερ σε Ολυμπιακούς, τα περισσότερα από κάθε άλλο Γερμανό. Τρία από τα χρυσά αυτά, τα κέρδισε με τα χρώματα της Ανατολικής Γερμανίας και τα άλλα πέντε με τη Γερμανία.

6 – Τα χρυσά μετάλλια που κέρδισε η Κριστίν Ότο στην κολύμβηση για την Ανατολική Γερμανία το 1988. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός χρυσών μεταλλίων από κάθε άλλο Γερμανό αθλητή σε μία Ολυμπιάδα.

2– Οι φορές που έχουν διοργανωθεί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Γερμανία. Το 1936 στο Βερολίνο και το 1972 στο Μόναχο.