Τo φιλικό με την Τσβόλε ήταν θεωρητικά εύκολο. Ο ΠΑΟΚ, όμως έδειξε ότι μπορεί και στα δύσκολα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε την υπεροχή απέναντι στην Μαγιόρκα, κατάφερε να την κρατήσει ακίνδυνη και θα ‘παιρνε ακόμα καλύτερο βαθμό στο τελευταίο του τεστ στην Ολλανδία αν πετύχαινε ένα γκολ και άλλαζε το τελικό 0-0.

Λιγότερο παραγωγικός ο «δικέφαλος», δεδομένης και της αξίας της αντιπάλου (8η πέρυσι στην Primera), έδειξε ωστόσο και πάλι αξιόπιστος στην άμυνα.

Πως έπαιξε

Με το σύστημα που προσπαθεί να καθιερώσει στον ΠΑΟΚ, παρέταξε ο Γιώργος Δώνης την ομάδα του. Στο 4-4-2 σε ευθεία, κάτω από την «εστία» ο Γλύκος. Κεντρικό δίδυμο ήταν και πάλι οι Κουμάλο Κατσικάς, ενώ δεξιά βρέθηκε ο Έτο και αριστερά ο Λίνο. Στην ευθεία της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Γεωργιάδης (δεξιά) και Ρομπέρ (αριστερά). Τα κεντρικά χαφ αποτελούσαν οι Παναγιωτούδης και Λάζαρ. Οι δύο επιθετικοί ήταν οι Αθανασιάδης και Γιάννου.

Με αρκετά καλό ρυθμό ξεκίνησε το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από την αρχή και στα πρώτα λεπτά είχε φτάσει απειλητικά δυο φορές στην εστία της Μαγιόρκα. Οι Ισπανοί… απάντησαν στο 10΄ με την κεφαλιά του Αριθμέντι, ωστόσο ο Γλύκος είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν για την άμυνα του. Στο 22΄ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Θεσσαλονικιών να «ανοίξουν» το σκορ. Ο Λίνο, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, κανείς αμυντικός δεν απομάκρυνε, η μπάλα πήγε στον Αθανασιάδη, ο οποίος εξ’ επαφής δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ρυθμός στη συνέχεια του παιχνιδιού… έπεσε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο η διπλή ζώνη άμυνας των νησιωτών δυσκόλευε το έργο των παικτών του Δώνη στην τελική πάσα. Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, με μοναδική ευκαιρία τους την κεφαλιά στο 10΄

Το δεύτερο μέρος της φιλικής αναμέτρησης δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχεις υπό τον έλεγχο του το ματς, όμως κάτι του έλειπε στο δημιουργικό μέρος ώστε να προσδώσει φαντασία. Ουσιαστικά χωρίς φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο ο «Δικέφαλος του Βορρά», με τον Γιώργο Δώνη να αφήνει για αρκετό διάστημα εντός αγωνιστικού χώρου τους βασικούς του φιλικού, δείχνοντας ότι σιγά-σιγά προσπαθεί να δώσει συγκεκριμένο χαρακτήρα στην ομάδα του.

Από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Έλληνας τεχνικός στο δεύτερο μέρος δεν ξεχώρισε κανείς για τις ατομικές του επιδόσεις και το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν φυσικό επακόλουθο. Στα πολύ θετικά η άμυνα του ΠΑΟΚ, που απειλήθηκε ουσιαστικά μόλις μια φορά στο 10’ και δείχνει ότι έχει «δέσει» πίσω, ωστόσο εμφάνισε κάποια δημιουργικά προβλήματα τα οποία βέβαια ήταν λογικό να υπάρξουν, αφού έδωσε «δυνατό» τεστ κόντρα σε μια καλή ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αύριο, η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Ελλάδα και το πρόσημο από τις 16 ημέρες παρουσίας στην Ολλανδία είναι θετικό, με βάση και την εικόνα της ομάδας στα τέσσερα φιλικά.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):Γλύκος (Μελίσσας 85΄), Ετο (Αποστολόπουλος 74΄), Κουμάλο (Ιντζίδης 87΄), Κατσικάς (Στάμου 82΄), Λίνο (Κωνσταντινίδης 74΄), Παναγιωτούδης (Κάτσε 46΄), Λάζαρ (Κίτσιου 87΄), Γεωργιάδης (Παπάζογλου 78΄), Ρομπέρ (Πόποβιτς 78΄), Γιάννου (Πέλκας 65΄), Αθανασιάδης (Μπανγκουρά 78΄).

Μαγιόρκα (Χοακίν Καπαρός): Αουάτ, Τζοάο, Τομέρ, Ραμίς, Χοακίν Ναβάρο, Περέιρα (Μάρκες 46΄), Τσαρλι Τουκ, Αριθμέντι, Μπικάς, Κέβιν, Λουΐς.

Πηγή: sport-fm.gr