Ο Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ φέρεται να ζήτησε χρόνο από τους «πράσινους», προτού υπογράψει, καθώς φαίνεται πως θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δεν δείχνουν διάθεση να περιμένουν και το διεμήνυσαν στον 29χρονο άσο. Μένει να φανεί αν το ξαφνικό αυτό εμπόδιο είναι αρκετό για να χαλάσει τη συμφωνία και να κάνει το «τριφύλλι» να στραφεί σε άλλες λύσεις για τη front line ή τελικά ο Λάσμε, που ούτως ή άλλως δύσκολα θα βρει αξιόλογη πρόταση στις ΗΠΑ, θα στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα, οι ελπίδες για την παραμονή του Στράτου Περπέρογλου δεν έχουν χαθεί. Η βελτιωμένη πρόταση που έγινε στον διεθνή φόργουορντ τον έχει βάλει σε σκέψεις, παρότι έχει καλύτερες προσφορές από το εξωτερικό. Μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά η συγκεκριμένη υπόθεση, δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη με άλλο «τριάρι». Ο Γιόνας Ματσιούλις παραμένει στα υπόψη, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται ακριβός. «Ο Παναθηναϊκός με ρώτησε για τον παίκτη, αλλά ακόμη δεν έχει καταθέσει πρόταση», δήλωσε ο μάνατζερ του Λιθουανού γκαρντ, Στέφανο Λουπατέλι, στη SportDay.

Στο θέμα του γκαρντ ο Κινέζος Σουν Γιούε είναι στα υπόψη, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι απλή. Ο 27χρονος άσος (2,06μ.), που παίζει και σαν φόργουορντ, έχει δεκαετές συμβόλαιο με τους Ολίμπιανς του Πεκίνου και για να αποκτηθεί χρειάζεται και η έγκριση της κινεζικής ομοσπονδίας μπάσκετ. «Δεν μου έχει καταθέσει ακόμη πρόταση ο Παναθηναϊκός, που είναι πάντα εξαιρετική ομάδα. Είμαι ανοικτός και περιμένω», τόνισε ο μάνατζερ του άλλοτε άσου των Λέικερς, Κιθ Γκλας, στη SportDay.

Στον Παναθηναϊκό εξετάζουν κι άλλες λύσεις ξένων γκαρντ, όπως αυτή του 27χρονου Αμερικανού Μπράιαν Ρόμπερτς (1,88μ.) που αγωνίζεται στην Μπάμπεργκ. Την περασμένη σεζόν είχε 12 πόντους, 3,2 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ ανά αγώνα στο γερμανικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα είχε 8,6 πόντους, 2,2 ασίστ και 1,6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Το θέμα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραμένει ανοικτό.

Εξάλλου, τυπική διαδικασία είναι η απόκτηση του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Ζήση Σαρικόπουλου από το «τριφύλλι».

Πηγή: sport-fm.gr