Υπάρχουν κάποια στατιστικά, τα οποία μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση να μη φαίνονται χρήσιμα. Υπάρχουν όμως και κάποια, τα οποία σίγουρα θα απασχολήσουν τους προπονητές των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ κατά την περίοδο των διακοπών τους.

Ο Άλεξ ΜακΛις αποτελεί παρελθόν από την Άστον Βίλα αλλά ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που δεν λειτούργησε σωστά όλη τη χρονιά και η ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε μια φορά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Χάρι Ρέντναπ αν και εφόσον μείνει στην Τότεναμ θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ αφού είναι ο παίκτης που βρέθηκε σε θέση οφσάιντ τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ είχε τα περισσότερα άστοχα σουτ, τα περισσότερα χαμένα πέναλτι και τις περισσότερες λάθος πάσες. Χειρότερος όλων από την ομάδα του «Ανφιλντ» ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ, ο οποίος δοκίμασε 72 φορές το πόδι του χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Τα πιο επιτυχημένα τάκλιν δεν ανήκουν σε κάποιον αμυντικό αλλά στον Γιοχάν Καμπάιγ με 116 ενώ τον ακολούθησε ο Μούσα Ντεμπελέ με 113.

Η Στόουκ ήταν η ομάδα που κέρδισε τα περισσότερα πλάγια-άουτ. 980 φορές οι παίκτες εκτέλεσαν με τα χέρια αλλά κατάφεραν να σκοράρουν μόλις δύο φορές εκμεταλλευόμενοι το μοναδικό τους όπλο.

Ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου φέτος στην Πρέμιερ ανέβηκε στα 64.42 λεπτά, περισσότερο από κάθε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πέρυσι ήταν στα 62.39.

Η μοναδική ομάδα που δεν σκόραρε στις καθυστερήσεις ενός από τους 38 αγώνες της φετινής Πρέμιερ, ήταν η Γουλβς. Έχει κανείς απορία γιατί υποβιβάστηκε τόσο εύκολα;

Πηγή: england365