Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού για διαφορετικούς λόγους αισθάνονται την… υπέρτατη ηδονή μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

O Βασίλης Σπανούλης  ήταν συγκινημένος. Συναισθηματικά φορτισμένος ύστερα από τον συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Το ήθελε, το πίστευε και ήταν βέβαιος από την αρχή της σεζόν ότι αυτή η ομάδα με χαμηλό μπάτζετ θα μπορέσει να φτάσει πολύ ψηλά. Διότι έχει παίκτες-εργάτες που έβαζαν πάνω από όλα το καλό της ομάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης είδε την επιθυμία του να γίνεται πραγματικότητα, με τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης, και δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους διοικούντες της ομάδας. Μάλιστα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και το καλύτερο ήταν ότι στα αποδυτήρια φώναζε, πως «θα κάνω δέκα παιδιά!». Ηταν τόσο ευτυχισμένος για την πορεία αυτής της ομάδας στην οποία είναι και αρχηγός. Φάνηκε από τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και μετά στο τέλος που πανηγύριζε σαν μικρό παιδί. Αλλωστε με τόσο νεανικό ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, ο Σπανούλης είναι κάτι σαν… πατέρας και συμβουλάτορας για τους πιτσιρικάδες, ώστε να τους μεταδώσει μέρος της εμπειρίας του και σιγά σιγά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να… βάλουν το χέρι στη φωτιά για την ομάδα. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά παιχνίδια φέτος οι Σλούκας, Μάντζαρης, Παπανικολάου έχουν πάρει αρκετές επιθετικές και κρίσιμες πρωτοβουλίες.

Ο Βασίλης Σπανούλης ένιωσε ανακουφισμένος για το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της ομάδας του, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα, καθώς είχε τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια, σκεπτόμενος πως χάθηκαν μερικά ματς στον πόντο στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας. Καθημερινά είχε στο μυαλό του το πώς θα μπορούσε αυτό το νεανικό σύνολο να βελτιωθεί και όταν έρθει η ώρα της κρίσης να έρθει το ιδανικό αποτέλεσμα. Ωστόσο είναι ο πρώτος που σταματάει τους πανηγυρισμούς, καθώς ξέρει καλά ότι υπάρχει ακόμα μια εκκρεμότητα που είναι πολύ σημαντική. Είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 15 χρόνια. Ο Βασίλης Σπανούλης ξέρει καλά ότι θα πρέπει άπαντες στην ομάδα να βάλουν το κεφάλι κάτω, να βάλουν στην άκρη το γλέντι και να τα δώσουν όλα στην κατάκτηση του τίτλου.

ΜVP ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Ο Βασίλης κατέκτησε και μια προσωπική διάκριση. Ο αρχηγός έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που κατέκτησε με τη φανέλα των δύο «αιωνίων» το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, όπως έκανε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ τον… δρόμο είχε ανοίξει ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο «V-SPAN» αναδείχτηκε για δεύτερη φορά πολυτιμότερος παίκτης φάιναλ φορ. Πρώτα κατέκτησε τον τίτλο το 2009 στο Βερολίνο με την πράσινη φανέλα και φέτος με την ερυθρόλευκη. Ετσι ο Σπανούλης προστέθηκε στη μικρή λίστα των παικτών που κατάφεραν να αναδειχθούν MVP δύο φορές σε φάιναλ φορ. Τόνι Κούκοτς (1990, 1991), Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2002, 2003) και Δημήτρης Διαμαντίδης (2007, 2011).

Γιώργος Πρίντεζης

Πού τον έβρισκες πού τον έχανες, ήταν συνέχεια με μια πορτοκαλί μπάλα στο χέρι. Δεν επηρεάστηκε ακόμα και όταν οι γονείς του τον είχαν στείλει να ασχοληθεί με την κολύμβηση, ή να επικεντρωθεί στο τένις ή στο βόλεϊ. Είχε κλίση προς το μπάσκετ και το αποδείκνυε στις αλάνες του Μπραχαμίου όπου είναι και το πατρικό του σπίτι ή όταν πήγαινε στη Σύρο από όπου κατάγεται και έπαιζε στην αυτοσχέδια μπασκέτα που είχε φτιάξει.

Ο Γιώργος Πρίντεζης πήγαινε στη Λεόντιο Σχολή μέχρι και το Γυμνάσιο και όταν σχολούσε, διάβαζε για να είναι ήρεμος στη συνέχεια. Η οποία περιλάμβανε μπάσκετ με τους φίλους του μέχρι το βράδυ. Από μικρός είχε κατασταλάξει σε αυτό το άθλημα και από μικρός είχε πει ότι «είμαι Ολυμπιακός». Μάλιστα είχε αφίσες του Ρίβερς και του Σιγάλα στον τοίχο του δωματίου του. Οσον αφορά την πρώτη του επαφή με το μπάσκετ, έγινε στην ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου μέχρι τα 15 του χρόνια με τους προπονητές του να βλέπουν την εξέλιξη που έχει. Μεγάλη χείρα βοηθείας είχε από τότε από την μητέρα του, Χρύσα, καθώς ο πατέρας του Ιωσήφ έλειπε συχνά, καθώς ήταν ναυτικός.

Ξαφνικά ένα από τα όνειρά του έγινε πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός τον ενέταξε στο δυναμικό του, ενώ ο ίδιος είχε απορρίψει αντίστοιχη πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Ετσι στρώθηκε στη δουλειά και είχε αρκετή υπομονή μέχρις ότου να πάρει την προαγωγή στην ανδρική ομάδα. Ο «Big fish» όπως είναι το προσωνύμιό του αγωνίστηκε για μια χρονιά στην Ολύμπια Λάρισας ως δανεικός και έχει πει πολλές φορές ότι αυτή η εμπειρία τον είχε βοηθήσει. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια, αλλά αποχώρησε πικραμένος τότε και πήγε στη Μάλαγα. Δυστυχώς για εκείνον δεν στέριωσε, ενώ είχε πάντα στο μυαλό του την επιστροφή στην ομάδα της καρδιάς του. Αφού «χάρισε» αρκετά χρήματα στη Μάλαγα, επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η περίοδος «κλειδί» για τη μεταμόρφωσή του. Δεν έκανε διακοπές, άσχετα που ήταν στη Σύρο. Δύο φορές την ημέρα έκανε προπόνηση τηρώντας το ειδικό πρόγραμμα που του είχε δοθεί και έγινε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της φετινής πορείας της ομάδας.

ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στο πρώτο ματς των τελικών των πλέι οφ τη σεζόν 2007-2008 ο Πρίντεζης είχε χάσει το κρισιμότερο σουτ στην ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό (83-79) και το είχε μέσα του. Το σκεφτόταν, αλλά πίστευε ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε κάτι που του χρωστούσαν. Και έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Μετά το φινάλε του τελικού εκμυστηρεύτηκε στο περιβάλλον του ότι πίστευε πολύ στην ανατροπή ακόμα και όταν η διαφορά ήταν στο -19. Μάλιστα όταν πήρε την μπάλα ύστερα από την πάσα του Σπανούλη, σούταρε σίγουρος ότι θα σκοράρει, καθώς ήταν σε ευνοϊκή θέση. Και έτσι η εξιλέωση ήρθε με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: sday.gr