Η τύχη οκτώ αθλητών της αποστολής του Καμερούν, οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, που διεξάγονται στην Αυστραλία, αγνοείται. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας της αφρικανικής χώρας αναζητούν τα ίχνη τους, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι πέντε από τους οκτώ αθλητές είναι πυγμάχοι και οι άλλοι τρεις αρσιβαρίστες. Όλοι τους φέρεται να το έσκασαν από το μέρος που καταλύουν όλες οι αποστολές, το Γκολντ Κόουστ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών. Ο πρώτος γύρος των εξαφανίσεων ξεκίνησε την Κυριακή (08/04) με τρεις αθλητές να αγνοούνται, ακολούθησαν τη Δευτέρα άλλοι δύο, ενώ το «παζλ» συμπληρώθηκε χθες, με ακόμη τρεις να προστίθενται στη λίστα.

Τα διεθνή ΜΜΕ εικάζουν ότι αυτή η κίνηση έγινε με σκοπό οι αθλητές να μην ξαναγυρίσουν στη χώρα τους και να ψάξουν αλλού την τύχη τους. Ο επικεφαλής της αποστολής του Καμερούν, Βίκτορ Άγκμπο Ενσό, σημείωσε ότι αξιωματούχοι της ομάδας είχαν ειδοποιήσει την αυστραλιανή Αστυνομία για κάτι τέτοιο.

Οι οκτώ αυτοί αθλητές αποτελούν το 1/3 της αποστολής της αφρικανικής χώρας που βρέθηκε στην Αυστραλία, με τους υπόλοιπους 16 να γυρίζουν πίσω, έπειτα από απόφαση των ανθρώπων της Ομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Αγώνων Κοινοπολιτείας, Ντέιβιντ Γκρέβεμπεργκ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι αθλητές δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στους προγραμματισμένους για εκείνους αγώνες, όμως τόνισε πως «αυτοί οι αθλητές είναι επισκέπτες εδώ στην Αυστραλία, εξακολουθούν να έχουν τις θεωρήσεις τους και έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτή τη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει και το οποίο ανησυχούμε, είναι η ασφάλειά τους. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το συμβάν και παρακολουθούμε την κατάσταση με την ομάδα του Καμερούν».