Ο Ντέβιν Σμιθ της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετέχει πρώτη φορά στα προημιτελικά της Euroleague και φαίνεται να το απολαμβάνει. Ο 29χρονος γκαρντ μίλησε για τη χθεσινή νίκη της ομάδας του και το 2-1 στη σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα τόνισε ότι τα πράγματα με αντίπαλο το «τριφύλλι» δεν είναι ποτέ εύκολα εξηγώντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τους «κίτρινους».

Ο Αμερικανός ανέλυσε και τα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα με τους «πράσινους», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι το Final 4.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σμιθ στο blog της Euroleague:

«Γεια σας ξανά. Είμαι ο Ντέβιν Σμιθ της Μακάμπι. Χθες το βράδυ κάναμε το 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκός σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μπροστά σε ένα εξαιρετικό κοινό στο Τελ Αβίβ. Ποτέ δεν είναι εύκολο. Όχι με τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία από play offs στην Euroleague και είναι τέλεια. Ένα τρενάκι του τρόμου με πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι τώρα. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, όμως μετά όλοι βάλαμε σκοπό να συγκεντρωθούμε σε αυτό που η ομάδα χρειαζόταν. Αυτό ήταν σημαντικό. Πολλά πράγματα αλλάζουν στα προημιτελικά τα οποία δεν ήταν ίδια στη διάρκεια της σεζόν. Για παράδειγμα, περιορίστηκε το ροτέσιον. Όμως όλοι ήταν θετικοί και συνεισέφεραν. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κληθείς από τον προπονητή, οπότε όλοι κάνουν σπουδαία δουλειά στην προετοιμασία για να είναι έτοιμοι όταν θα έρθει η σειρά τους. Για αυτό είμαστε ένα βήμα πιο κοντά, αλλά αυτό είναι όλο μέχρι τώρα. Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο το οποίο πρέπει να κάνουμε.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν πρωταγωνιστής ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι κάναμε πολλά απρόσεκτα λάθη. Αυτό ήταν και το κλειδί του παιχνιδιού. Είχαμε 13 λάθη στο πρώτο μισό, δώσαμε μερικά επιθετικά ριμπάουντ. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες, όμως κανείς δεν σήκωσε τα χέρια του μετά από αυτό το ματς. Όλοι μείναμε θετικοί και ξέραμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Επίσης ξέρουμε ότι είναι σειρά παιχνιδιών και όχι ένας μόνο αγώνας. Όταν τελείως το ματς, το αφήσαμε πίσω μας, όμως το παρακολουθήσαμε σε βίντεο για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και όλοι επικεντρώθηκαν σε όσα μας είπαν οι προπονητές μας.

Στο δεύτερο παιχνίδι αναποδογυρίσαμε τα πράγματα και καταφέραμε να χτίσουμε διψήφια διαφορά πόντων στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο. Όμως ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια έμπειρη ομάδα που θα μάχονταν στην έδρα της και έβαλαν μεγάλα σουτ ισοφαρίζοντάς μας. Στην παράταση, ο Ντέιβιντ Μπλου ανέλαβε δράση βάζοντας καθοριστικά καλάθια, όπως έκαναν και τα άλλα παιδιά. Αυτό ήταν πιθανότατα το καλύτερο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι μέχρι τώρα. Γιατί είχε εναλλαγές στο παιχνίδι, είχε ωραία ατμόσφαιρα και κοινό. Ήταν μια κλασική μάχη και με ικανοποίησε το ότι ήμουν μέρος αυτής.

Στο τρίτο ματς, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, κάναμε καλή δουλειά κάποια πράγματα τα οποία κάνει ο Παναθηναϊκός. Στο δεύτερο μισό, κάναμε κάποια λάθη και με κάποια σουτ προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Όμως διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και φτάσαμε στη νίκη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα σωρό από διαφορετικά πράγματα για να καταφέρουμε αυτό που θέλαμε, κυρίως όσον αφορά στο πικ εν ρολ τους. Προσπαθήσαμε να δούμε τον καθένα ξεχωριστά καθώς γνωρίζουμε ότι έχουν καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Αυτό ήταν μεγάλο κομμάτι και στις δύο νίκες, αλλάζοντας και αναμειγνύοντας τα όσα κάναμε προκειμένου να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού.

Τον τέταρτο αγώνα, τον αντιμετωπίζουμε ως ακόμα ένα σκληρό ματς που θέλουμε να νικήσουμε κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που θα αλλάξει πράγματα και θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη, παρότι παίζει εκτός έδρας. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πίεση σε εμάς να νικήσουμε ώστε να αποφύγουμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, ήδη έχουμε πάρει ένα παιχνίδι εκεί. Όμως πιστεύω ότι πραγματικά θέλουμε να νικήσουμε στο τέταρτο παιχνίδι όπως θέλουμε να νικάμε σε όλα τα ματς.

Το να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση σε αυτό το σημεία της σεζόν, είναι υπέροχο. Είναι κάτι που κάθε παίκτης θέλει, να νικήσει και να φτάσει σε αυτό το σημείο. Απλά θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ ώστε να φτάσουμε στο Final 4. Αυτός είναι ο στόχος, το Final 4. Όμως το πρωί, μετά τη νίκη στο τρίο ματς, το μυαλό μας σκεφτόταν το παιχνίδι της Πέμπτης, τίποτα περισσότερα από αυτό. Είναι σπουδαία σειρά και την απολαμβάνω όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Τα λέμε σύντομα,

Ντέβιν Σμιθ»

Πηγή: Sport-fm.gr