Τάσεις φυγής από την Ελλάδα εξέφρασε μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα ο Λάσλο Μπόλονι. Έξαλλος από την αποβολή του (επειδή, όπως είπε, δεν του επετράπη η είσοδος στα αποδυτήρια για να κάνει… την ανάγκη του) ο Ρουμάνος τεχνικός ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αφού αναφέρθηκε, λοιπόν, και «σ’ έναν τύπο που με έβριζε στα ρουμάνικα», θυμήθηκε περιστατικά από το ντέρμπι με τον Άρη και αναρωτήθηκε γιατί να τα αποδέχεται όλα αυτά, αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει «έναν όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο του».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπόλονι

Για την αποβολή του: «Πιθανότατα δεν είμαι αρκετά έξυπνος γιατί εξυπνάδα είναι να μάθεις να προσαρμόζεσαι κι εγώ δεν έχω προσαρμοστεί. Είμαι λοιπόν πολύ λυπημένος σήμερα. Για πρώτα φορά μετά τους τελευταίους 6-7 μήνες έχει μπει κάτι στο μυαλό μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά, αν έχω την ευκαιρία, να κάνω αμέσως χρήση ενός όρου στο συμβόλαιό μου. Μπορώ να το κάνω, αλλά δεν είμαι ηλίθιος.

Μου αρέσει η Ελλάδα και η Κέρκυρα όπου δεν αποκλείεται να την ξαναδώ ως τουρίστας, μου αρέσουν οι Έλληνες, δεν μου αρέσει η διοργάνωση του πρωταθλήματος, η Αστυνομία που δεν κάνει τίποτα. Αν έχω την ευκαιρία θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο στο συμβόλαιό μου».

Για τους λόγους που εξερράγη: «Έχω κι εγώ, όπως όλοι αρνητικά σημεία, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολλά. Πιστεύω ότι, όταν κάνεις ένα λάθος η τιμωρία είναι φυσιολογική. Το να τιμωρηθείς όμως επειδή δεν σε τιμώρησαν τέσσερις, πέντε ή επτά εβδομάδες πριν, νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Το να έχω το μήνυμα και από τους τέσσερις διαιτητές. Μου έστειλαν το μήνυμα δηλαδή ότι με το πρώτο λάθος μου, πρέπει να αποβληθώ, νομίζω ότι πρόκειται για καθαρή προκατάληψη. Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες, συνήθως πίνω νερό πριν τους αγώνες και σήμερα μετά από 45 λεπτά έπρεπε να πάω στη τουαλέτα. Κι όταν είδα το 2-0, ήθελα να πάω στα αποδυτήρια.

Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας προπονητής δεν μπορεί να πάει στα αποδυτήρια όταν το θελήσει. Στο 1ο λεπτό, στο 20ο λεπτό. Όποτε το αποφασίσει. Και το να έχεις μπροστά σου τέσσερις οι οποίοι δεν ξέρω αν ήταν επίσημοι και πίσω από αυτούς αστυνομικούς και να μην με αφήνουν να μπω μέσα, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Δεν ήθελα να κάνω την ανάγκη μου πάνω μου, έσπρωξα κάποιον για να μπω μέσα. Ο τέταρτος διαιτητής άκουσε τι έδειξε η κάμερα και μου είπε ότι απαγορεύεται να επιστρέψω στον αγώνα. Αυτό συνέβη, αλλά δεν μου αρέσει όταν μου δίνουν τέτοιου είδους μηνύματα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να μπω στα αποδυτήρια όποτε το θελήσω. Ρώτησα τον διαιτητή στο ημίχρονο γιατί αποβλήθηκα και μου είπε πως δεν μπορούσε να μου δώσει απάντηση. Και σίγουρα, τη στιγμή του περιστατικού, ο τέταρτος διαιτητής ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Βάζω ένα ακόμη ερώτημα. Γιατί δύο μέτρα πίσω από εμένα πρέπει να αποδεχθώ την παρουσία ενός τύπου που δεν γνώριζα ο οποίος μιλούσε με άσχημη μεν προφορά, αλλά μιλούσε ρουμάνικα. Μου έλεγε ‘μείνε στη θέση σου, σκάσε, βούλωσέ το’ επί 45 λεπτά. Γιατί να το αποδεχθώ; Και κάνω ένα βήμα πίσω και θα μιλήσω για τον αγώνα με τον Αρη.

Γιατί θα πρέπει να αποδεχθώ να με φτύνει ο κόσμος; Η διοργανώτρια αρχή αποδέχεται εκεί και μόνο εκεί να μην υπάρχει προστατευτικό. Στα άλλα γήπεδα υπήρχαν κανονικά κιγκλιδώματα, μόνο εκεί δεν είχε. Δεν είμαι ο Δίας κι έχασα τη ψυχραιμία μου. Και μετά με τη συνοδεία 5 αστυνομικών έπρεπε να αποχωρήσω, αλλά τη στιγμή που μου πετούσαν καφέδες, δεν υπήρχε κανείς να τους σταματήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί η Αστυνομία, θα τους κρίνει ο Υπουργός τους. Θέλω να κάνω όμως μια ακόμη ρητορική ερώτηση. Γιατί κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Europa League δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα; Ήμουν μέσα στον κόσμο στο Λονδίνο, ο αντίπαλος προπονητής δίπλα μου και οπουδήποτε παίξαμε δεν είχαμε πρόβλημα. Γιατί στην Ελλάδα δημιουργούνται»;

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Ξέρετε ότι συνήθως σημειώνω κάποια πράγματα στη διάρκεια του αγώνα. Ζήτησα από τον Γκαρσία να βελτιώσουμε την παρουσία του καλύπτοντας καλύτερα τη ζώνη μπροστά από τους αμυντικούς. Και το δεύτερο που ζήτησα ήταν να προσέξουμε περισσότερο τον Ιωάννου που έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να ζητάει τη μπάλα και να την υποδέχεται, ενώ από τους κεντρικούς αμυντικούς ζήτησα να έχουν καλύτερη κίνηση. Τακτικά θεωρώ ότι η ομάδα μου τα πήγε καλά, αλλά και κάποια πράγματα χρειάστηκε να τα αλλάξουμε στο ημίχρονο. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι η υπεροχή μας από το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ σημαντική και το δεύτερο γκολ ήρθε στη κατάλληλη στιγμή. Όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος η πίεση μεγαλώνει και είμαι χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα».

Πηγή: sport-fm