Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, που συνέδεσε το όνομά του και με τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους κατά τη δεκαετία του ‘80, δεν είναι άλλος από τον Νίκο Σαργκάνη. Ο «φάντομ», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι, μιλά αποκλειστικά στο newsbeast.gr και εκφέρει τις απόψεις του σχετικά με το κυριακάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

– Ποιος πιστεύετε ότι έχει το προβάδισμα στο κυριακάτικο ντέρμπι;
Πρόκειται για τους «αιωνίους» αντιπάλους, οπότε όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Ωστόσο, το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός, λόγω φόρμας και ψυχολογίας, αλλά κυρίως λόγω ρόστερ. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει στα δύο τελευταία ντέρμπι και πιστεύω ότι θα μπει πολύ δυνατά τη Κυριακή.

– Ερνέστο Βαλβέρδε ή Ζεσουάλδο Φερέιρα; Ποιον θεωρείτε καλύτερο προπονητή;
Δεν μπορώ να συγκρίνω δύο προπονητές. Ο καθένας έχει τη δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τον Ολυμπιακό, αλλά σ’ αυτό έχει συμβάλει σημαντικά και το πλούσιο ρόστερ που διαθέτει.

– Πώς βιώνει ένας ποδοσφαιριστής το ντέρμπι των «αιωνίων»;
Ξεχνάει οποιοδήποτε πρόβλημα και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει το καλύτερό του εαυτό, να παλέψει μονάχα για τη νίκη.

– Πιστεύετε ότι η κρίση έχει επηρεάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Αυτή η δύσκολη συγκυρία που έχει βρει τόσο τη χώρα όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς Έλληνες να αγωνιστούν και να αναδειχθούν. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, οι ομάδες πρέπει να δουν ζεστά το θέμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, καθώς είναι και ικανοί και πολύ πιο φθηνοί από τους ξένους.

– Μπορείτε να μας δώσετε ένα προγνωστικό για την αναμέτρηση;
Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, καθώς τον Ολυμπιακό τον συμφέρει και αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορέσει, δηλαδή να διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών.

– Τι συμβουλεύετε τα νεαρά παιδιά που θέλουν να αρχίσουν το ποδόσφαιρο;

Αν αγαπάνε αυτό που κάνουν και δουλέψουν σκληρά, θα φτάσουν ψηλά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και όσο περισσότερο προσπαθείς, θα έρχεται και η ανάλογη εξέλιξη.