Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν σνομπάρουν το Europa League, αφού οι εκπληκτικές τους εμφανίσεις του σε Άγιαξ και Λάτσιο αντίστοιχα, έδειξαν πόσο θέλουν το τρόπαιο.

Αναλυτικά, η πρώτη παρτίδα των αγώνων που άρχισαν στις 20:00

Οι Άγγλοι νίκησαν 2-0 στο “Άμστερνταμ Αρένα” και οι Ισπανοί 3-1 στο “Ολίμπικο”.

Επίδειξη δύναμης και από την Μέταλιστ, η οποία επικράτησε 4-0 στο Σάλτσμπουργκ και θα είναι η αντίπαλός του Ολυμπιακού εάν οι ερυθρόλευκοί προκριθούν.

Είναι η διοργάνωσή του…

Ο Φαλκάο την περσινή σεζόν πέτυχε 16 γκολ στο Europa League. Με κεκτημένη ταχύτητα φαίνεται πως συνεχίζει να σκοράρει ο Κολομβιανός, αφού ήταν πάλι σε κέφια, σκοτώνοντας την Λάτσιο και μάλιστα μέσα στην Ρώμη. Η Ατλέτικο επικράτησε με 3-1 και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού σε μία εβδομάδα.

Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(19’ Κλόζε – 25’ Αντριάν, 37’, 63’ Φαλκάο)

Κόλλησαν στον πάγο
Χωρίς νικητή έληξε το ματς στο Πλζεν, μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Σάλκε. Οι Γερμανοί ήταν το φαβορί, αλλά η αλήθεια είναι ότι τελικά κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία. Αφού οι Τσέχοι προηγήθηκαν και έπρεπε να φτάσει το 75ο λεπτό για να ξεκλειδώσει ο Χούντελαρ την άμυνα των γηπεδούχων.

Πλζεν – Σάλκε 1-1
(22’ Νταρίντα – 75’ Χούντελαρ)

Έμαθε αντίπαλο ο Ολυμπιακός…

Επίδειξη δύναμης έκανε Μέταλιστ Χάρκοβ στην Αυστρία επικρατώντας 4-0 της Σάλτσμπουργκ. Ούτε λόγος για το ποιος θα προκριθεί φυσικά αφού όπως φάνηκε και από το πρώτο ματς, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Να σημειωθεί πως με τον νικητή αυτού του ζευγαριού θα παίξει ο Ολυμπιακός εάν προκριθεί των Ρώσων της Ρούμπιν Καζάν.

Σάλτσμπουργκ – Μέταλιστ Χάρκοβ 0-4
(1’ Τάισον, 37’,41’ Κριστάλντο, 91’ Ντέβιτς)

Ραντεβού στο «Λάκκο των Λεόντων»

Στο «Σαν Μαμές» θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους Λοκομοτίβ Μόσχας και Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά το 2-1 με το οποίο επικράτησαν οι Ρώσοι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League. Οι Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Ίκερ Μουνιαΐν, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Μοσχοβίτες κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Γκλουσακόφ και στο 71’ ο Καϊσέδο έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στους Ρώσους.

Λοκομοτίβ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(61’ πεν. Γκλουσακόφ, 71’ Καϊσέδο – 35’ Μουνιαΐν)

Συγγνώμη… γείτονες
Ανώτερη η Άλκμααρ μπόρεσε να πάρει νίκη με την ελάχιστη δυνατή διαφορά από την Άντερλεχτ (1-0) αλλά το γεγονός πως κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της δίνει στην ολλανδική ομάδα προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο γειτονικό Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 35’ με σκόρερ τον Μάχερ.

Άλκμααρ – Άντερλεχτ 1-0

(35’ Μάχερ)

Γκολ και… γκολ

Τέλειο όνομα για να κάνει καριέρα έχει ο Γιάνους Γκολ, όμως το… γκολ που σημείωσε δεν ήταν αρκετό για τη Λέγκια Βαρσοβίας καθώς το 2-2 στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας κάνει τους Πορτογάλους φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση. Οι Πολωνοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 37’ με έναν παλιό μας γνώριμο τον Γιακούμπ Βαβζίνιακ που είχε ένα άδοξο (λόγω εμπλοκής με αναβολικά) πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν μετά από μια ώρα αγώνα με τον Καρίκο και στη συνέχεια μίλησε ο Γκολ που σκόραρε στο 79’ Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν όμως, να διαφυλάξουν αυτό το ισχνό –έστω- προβάδισμα αφού με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και έξοχο σουτ στο τέλος ο Αντρέ Σάντος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Λέγκια Βαρσοβίας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-2

(37’ Βαβζίνιακ, 79’ Γκολ – 60’ Καρίκο, 88’ Αντρέ Σάντος)

Πολύ μεγάλη για το Europa
Δεκαεφτά χρόνια είχε να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πλην του Champions League και έδειξε αμέσως πως είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να «χωρέσει» στο πιο ταπεινό Europa. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε «αέρα» από το Άμστερνταμ και δεν άφησε στον Άγιαξ ούτε καν την ελπίδα για τον επαναληπτικό. Με σκόρερ τους Γιανγκ (59’) και Τσιτσαρίτο (85’) κεφαλαιοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και αφού τα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Άγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(59’ Γιανγκ, 85’ Τσιτσαρίτο)

Πηγή: sportfm.gr