Η Μάντσεστερ Σίτι παρέμεινε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ παρά την ήττα της από την Τσέλσι όμως είδε την απόστασή της από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ να μειώνεται στους δύο βαθμούς αλλά και να μπαίνει τέλος στο αήττητο σερί 17 αναμετρήσεων, το οποίο έτρεχε από πέρυσι.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ηττήθηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα, στις 7 Μαϊου στο “Γκούντισον Παρκ”. Η Έβερτον με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο είχε καταφέρει να απαντήσει στο γρήγορο γκολ του Γιάγια Τουρέ και τελικά έφτασε στη νίκη με σκορ 2-1. Από τότε, η Σίτι και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος όχι μόνο σημείωσε τρεις νίκες αλλά δεν δέχθηκε ούτε γκολ απέναντι σε Τότεναμ, Στόουκ και Μπόλτον.

Φέτος, κατάφερε να παραμείνει αήττητη για 14 αναμετρήσεις, στις οποίες επικράτησε των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και περιορίστηκε στην ισοπαλία απέναντι στη Λίβερπουλ εκτός έδρας. Τελικά το σερί του Μαντσίνι, έσπασε από την προτελευταία των μεγάλων Τσέλσι, αφού την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον άλλο εκπρόσωπο των BIG-4, την Άρσεναλ.

Τι λένει οι αριθμοί

Σε αυτό το σερί των 17 αγώνων, η Σίτι κατάφερε να σκοράρει 54 φορές. Ακριβώς 3,1 γκολ ανά παιχνίδι. Δέχθηκε μόλις 13 γκολ, δηλαδή 0,76 ανά ματς.

Σκόραραν 15 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές ενώ την πρώτη θέση των σκόρερ σε αυτό το σερί των 17 αναμετρήσεων μοιράστηκαν οι Σέρχιο Αγουέρο και Έντιν Τζέκο με 11 γκολ ενώ τους ακολούθησε ο Μάριο Μπαλοτέλι με 8 τέρματα.

Πηγή: england365.gr