Δίκαιη χαρακτήρισε την νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού στο «Κλ. Βικελίδης» ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, που τόνισε ότι αυτό το ματς μπορεί για την ομάδα του να λειτουργήσει ως… μάθημα εν όψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Πορτογάλος προπονητής των «πράσινων» επισήμανε ότι οι παίκτες του δεν είχαν την συμπεριφορά που θα έπρεπε, παραδέχθηκε ότι ο αντίπαλος ήταν πιο συμπαγής και αποτελεσματικός και επικράτησε δίκαια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Ήταν μια δίκαιη νικη για τον Άρη. Ήταν πιο συμπαγής και οργανωμένη ομάδα. Είχαμε δυσκολία να παίξουμε, δεν καταφεράμε να παίξουμε στο ρυθμό του από την άρχη, ειδικότερα στο πρώτο τέταρτο. Να είσαι πρώτος είναι δύσκολο, είναι ανάγκη να έχεις πάντα μία επιθετική συμπεριφορά. Εμείς δεν την είχαμε, μπήκαμε άσχημα.

Μετά το 1-0 ελέγξαμε το ματς, ισοφαρίσαμε και έτσι έμεινε το ματς μέχρι που δεχτήκαμε το 2-1. Στο δεύτερο μέρος, μεταξυ του 45′ και 48, ο Άρης ήταν αποφασιστικός, πέτυχε ένα γκολ που του έδωσε οξυγόνο.

Εμείς δεν μείναμε συγκεντρωμένοι, φάγαμε κόντρες και χάσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στον Άρη. Ήταν μία ήττα για εμάς. Σήμερα όπως παίξαμε, πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα για το μέλλον, ώστε να καταλάβουμε ότι όταν δεν δίνουμε τις μάχες που πρέπει, έρχεται η ήττα. Ο Άρης έδειξε πάθος και καρδιά και νίκησε».

Για το αν ο Παναθηναϊκός υποτίμησε τον Άρη: «Μετά το ματς, μπορούμε να πούμε πολλά. Δεν νομίζω ότι συνέβη αυτό. Οι παίκτες ήταν προετοιμασμένοι για το ματς, όμως είπα ότι όταν είσαι πρώτος, οι αντίπαλοι κοιτάνε να σε νικήσουν. Η θέση του πρώτου υποχρεώνει τον πρώτο να έχει πάντα μία συμπεριφορά πιο ώριμη.

Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω αυτό το αποτέλεσμα να αποτελεσει μάθημα για το μέλλον. Όλοι γνωρίζουν ότι καμία ομάδα δεν μπορεί πάντα να παίζει καλά σε όλο το πρωτάθλημα. Λόγω εμπειρίας και ποιότητας, οι ποδοσφαιριστές μου ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν ,αλλά δεν το έκαναν. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Για το αν είχε παράπονα από τη διατησία του Σπάθα: «Ένας διαιτητής πρέπει να ξέρει δύο βασικά κεφάλαια. Έλεγχος του αγώνα και ερμηνεία του νόμου. Κάποιες στιγμές οι ποδοσφαιριστές του Άρη ήταν πιο σκληροί και ο διαιτητής το επέτρεψε. Αυτό του τόνισα».

Για το πως βρήκε την ατμόσφαιρα: «Είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των οπαδών του Άρη. Ούτε βεγγαλικά, ούτε κροτίδες. μόνο ιαχές για να στηρίξουν την ομάδα τους. Βλέπουμε ότι η ομάδα μπορεί να υποστηριχτεί χωρις βία και ακρότητες. Μόνο με φωνή. Στο Καραϊσκάκη επίσης, συνέβη ότι σήμερα με τον Άρη. Το ίδιο και στο ΟΑΚΑ. Μπορούμε να έχουμε όμορφα ματς, χωρίς βία και καπνογόνα και διάφορα τέτοια».

Πηγή: sport-fm