Στη μετονομασία του γηπέδου του από «Άμστερνταμ Αρένα» σε «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» προχωράει ο Άγιαξ. Με αυτόν τον τρόπο ο πιο πετυχημένος ολλανδικός σύλλογος θέλει να τιμήσει τον άνθρωπο που «εκτόξευσε» το ποδόσφαιρο της χώρας.

Θυμίζουμε ότι ο Κρόιφ πέθανε πέρσι στις 24 Μαρτίου, με τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον πλανήτη να βυθίζονται στη θλίψη. Στον «Αίαντα» είχαν έναν παραπάνω λόγο να στεναχωρηθούν, καθώς με τον Κρόιφ ως ηγέτη της τους τόσο στο χορτάρι όσο και στον πάγκο -αργότερα- μεγαλούργησαν στα ολλανδικά και τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Χθες, που θα ήταν τα 69α γενέθλιά του, ο Άγιαξ αποφάσισε μαζί με άλλους φορείς, όπως ο δήμαρχος του Άμστερνταμ, το τμήμα Αθλητισμού του δήμου της ολλανδικής πρωτεύουσας και η διοίκηση του «Άμστερνταμ Αρένα», να μετονομάσει το γήπεδό του σε «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Μέσα σε έξι μήνες θα έχει πραγματοποιηθεί το τελικό ραντεβού για το θέμα, με τον δήμαρχο της πόλης να αποφασίζει επίσης ότι θα δώσει το όνομα της κορυφαίας προσωπικότητας του ολλανδικού ποδοσφαίρου σε κάποιον δρόμο, γέφυρα ή πλατεία.

Την ευχαρίστησή του για το γεγονός δεν έκρυψε ο γιος του Γιόχαν Κρόιφ, Ζόρντι, ο οποίος μέσω Twitter σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον φόρο τιμής στον πατέρα μου. Ευχαριστούμε όλους όσοι το έκαναν πραγματικότητα, ειδικά τον δήμαρχο Φαν ντερ Λάαν».