Αρχίζει σε λίγα λεπτά στο ΟΑΚΑ το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνει αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας στην πρώτη ήττα του τον Ολυμπιακό. Πέρσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει νικηφόρα από την έδρα του Παναθηναϊκού, νίκη χωρίς αντίκρισμα όπως αποδείχτηκε, αφού αν και με πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών, απώλεσαν γι’ ακόμη μια φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Νέα οικονομικά δεδομένα, νέοι παίκτες, αλλά οι ίδιοι προπονητές -Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εναντίον Ντούσαν Ίβκοβιτς- διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον για την πρώτη «μητέρα των μαχών» της σεζόν στο μπάσκετ, η οποία έπεται της σαββατιάτικης ποδοσφαιρικής μάχης των δύο «αιωνίων».

Για τους γηπεδούχους, ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Τσαρτσαρή την περασμένη εβδομάδα, στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, άλλαξε όλα τα πλάνα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, καθώς ο διεθνής φόργουορντ αποτελεί συνδετικό κρίκο της φροντ λάιν με την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ με στόχο να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο.