Προς κατάργηση οι ΚΑΕ;

Πιθανή η επιστροφή στα ερασιτεχνικά σωματεία


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
11:44
12/10/2011
Προς κατάργηση οι ΚΑΕ;
loading

Το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι ΚΑΕ και να λειτουργούν πλέον ερασιτεχνικά, ως ΑΣ, εξέτασαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης και εκπρόσωποι των συλλόγων σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.

Το ψαλίδισμα κατά 50% στην επιχορήγηση από το κράτος για τις αθλητικές ομοσπονδίες έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό όχι μόνο στην ΕΟΚ, αλλά και στους συλλόγους. Παράλληλα, τα σωματεία εξέφρασαν την επιθυμία να επανέλθει ο νόμος για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, πράγμα που βρίσκει αντίθετους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό από τη στιγμή που θα μειώσει κατά πολύ το ποσό που οι ίδιοι έχουν λαμβάνειν. Τέλος, ζητήθηκε η κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και ο ρόλος της στην αδειοδότηση των συλλόγων.

Αν και όποιες αλλαγές από αυτές περάσουν, θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη περίοδο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος ΕΟΚ), Βασίλης Οικονομίδης (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), Γιώργος Κονδύλης (Γενικός Γραμματέας ΕΣΑΚΕ), Χρήστος Σταυρόπουλος (Γενικός διευθυντής Ολυμπιακού), Μάνος Παπαδόπουλος (μάνατζερ Παναθηναϊκού), Μπάνε Πρέλεβιτς (Πρόεδρος ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (Αντιπρόεδρος ΠΑΟΚ), Γιάννης Δαμιανίδης (Πρόεδρος Άρη) και Ηλίας Λιανός (Πρόεδρος Πανιωνίου).

Πηγή: sportfm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει