Χαμηλούς τόνους προσπαθούν να κρατήσουν στην ΑΕΚ. Οι δύο νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, ειδικά σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών και σε μια δύσκολη έδρα όπως η Ξάνθη, είναι σίγουρα θετικός απολογισμός, ωστόσο η χαλάρωση είναι ο χειρότερος εχθρός και τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά.

Ο Μανόλο Χιμένεθ πέρα από τα συγχαρητήρια για τη νίκη και τα εμφανή σημάδια βελτίωσης, κυρίως στο παραγωγικό/επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, στάθηκε στα αρκετά λάθη στην άμυνα, τα οποία αν επαναληφθούν σίγουρα θα στοιχίσουν, ειδικά απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα.

Πέτυχε ο ρόμβος, αλλά…

Το σύστημα 4-4-2 (ή 4-3-1-2) απέδωσε την Τετάρτη στην Ξάνθη καλύτερα από κάθε άλλο που έχει εφαρμόσει φέτος ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα το προτιμήσει ο Ισπανός τεχνικός και στο ματς της Κυριακής.

Ο λόγος της πιθανής επιστροφής στο 4-2-3-1 μάλλον έχει να κάνει με την πολύ πιθανή απουσία του Σάββα Γκέντσογλου (έχει διάταση στον αριστερό δικέφαλο, ακολουθεί θεραπεία και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του) και τις περιορισμένες επιλογές που έχει για τον άξονα. Ο Καφές είναι τραυματίας και έχουν απομείνει μόνο οι Μάκος και Βάργκας, με τον δεύτερο-που είναι εμφανώς ανέτοιμος-να μην μπορεί να αγωνίζεται για συνεχή 90λεπτα. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν με πολλές αξιώσεις οι Λεονάρντο και Χοσέ Κάρλος, που ξεκουράστηκαν στο τελευταίο ματς, αλλά και ο Γκούντγιονσεν που έπαιξε σαν αλλαγή. Εκτός μάχης είναι σίγουρα-πέραν του Καφέ-και ο Κωνσταντόπουλος, που έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

Καμία εξέλιξη, πολλά ερωτηματικά

Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Petit Chateau. Μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά βεβαιότητα υπάρχει πως θα υπογραφεί το συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο πλευρές και ακόμη περισσότερο πως θα βάλουν εγκαίρως οι υποψήφιοι επενδυτές τα δύο εκατ. ευρώ που έχουν τάξει πως θα δώσουν άμεσα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ παραμένουν επιφυλακτικοί για την αξιοπιστία και τα κίνητρα της εν λόγω εταιρείας…

Πηγή: sport-fm.gr