Στη λίστα με τις… επικίνδυνες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, συμπεριέλαβε την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Equipe».

Ο φόργουορντ των Μάβερικς τόνισε πως στόχος της Γερμανίας είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ έχρισε την Ισπανία ως φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Προτεραιότητά μας είναι η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε αρχικά ο Γερμανός σούπερ σταρ πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μία καλή αρχή και αρχικά να φτάσουμε ψηλά στην πρώτη φάση. Κάθε ματς θα είναι και μία μάχη».

Η Ισπανία είναι το φαβορί, ενώ η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ομάδες που μπορούν να κάνουν τη «ζημιά». «Η ομάδα που είναι το φαβορί είναι η Ισπανία, η οποία είναι η πλέον ισορροπημένη και ολοκληρωμένη. Αλλά και η Γαλλία, η Ελλάδα και η Λιθουανία μέσα στο σπίτι της είναι ομάδες που με προβληματίζουν. Η Γαλλία έχει έξι NBAερ στη σύνθεσή της. Με τον Πάρκερ σε εξαιρετική κατάσταση είναι ακόμη δυνατότερη. Επίσης, είναι τρομεροί στην άμυνα, πράγμα το οποίο τους κάνει από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Πηγή: sport-fm.gr