Σε ένα ματς «θρίλερ», όπου η καλύτερη Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε σε 2-2 στο 82′ με τον Μπενζεμά και φάνηκε να το οδηγεί στην παράταση, η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο, με καταπληκτικό γκολ του Μέσι στο 88′, να πάρει τη νίκη (3-2) και να πανηγυρίσει το δέκατο Σούπερ Καπ στην ιστορία της! Η Ρεάλ, όπως και πριν τρία βράδια, στη Μαδρίτη, μπήκε φουριόζα και πριν συμπληρωθεί… λεπτό στο ματς, είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Ρονάλντο για να προηγηθεί, αλλά το σουτ του Πορτογάλου, μέσα από την περιοχή και αριστερά, απέκρουσε ο Βαλντές. Το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού ανήκε στους Μαδριλένους, που πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις, παρότι βρίσκονταν… γύρω γύρω από την περιοχή της Μπάρτσα.

Οι «μπλαουγκράνα», όμως, δεν… χαρίζουν! Στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση, στο 15′, άνοιξαν το σκορ με πανέμορφο πλασέ του Ινιέστα, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μέσι.

Ωστόσο, η Ρεάλ δεν πτοήθηκε και πέντε λεπτά αργότερα (20′) έφτασε στην ισοφάριση με προβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από σουτ-γύρισμα του Μπενζεμά.

Κάπου εκεί, το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό! Στο 22′, ο Πέδρο προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κασίγιας, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ έβγαλε με το ένα χέρι(!) σε κόρνερ, ενώ στο 26′, ο Ρονάλντο είχε… κεραυνό στο δοκάρι -κι αφού ο Βαλντές άλλαξε την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλά του. Τρία λεπτά αργότερα, οι Μαδριλένοι άγγιξαν και πάλι το γκολ, το πλασέ του Εζίλ, όμως, απέκρουσε ο Βαλντές.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η Μπαρτσελόνα άρχισε να ανεβάζει… στροφές και θα μπορούσε να ανακτήσει το προβάδισμα στο 37′ -αν ο Μέσι πλάσαρε καλύτερα τον Κασίγιας. Ότι δεν κατάφερε, όμως, σ’ αυτή τη φάση ο Αργεντινός, το πέτυχε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πικέ βρήκε τον Μέσι με εκπληκτικό τακουνάκι κι ο δεύτερος, με πλασέ, «έγραψε» το 2-1 για την Μπάρτσα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός (κι όμως) έπεσε! Έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά για να δούμε φάση στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 66′, όταν, μετά από ωραία προσπάθεια του Ινιέστα, ο Μέσι σούταρε, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε.

Από εκείνο το σημείο του ματς και έπειτα… ανέλαβε η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έκλεισαν τους πρωταθλητές Ισπανίας στα καρέ τους, αλλά -όπως και στο πρώτο ημίχρονο- δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις. Στο 70′, είχαν την ευκαιρία με τον Ράμος να ισοφαρίσουν, αλλά η κεφαλιά του Ισπανού αμυντικού πέρασε άουτ, στο 82′, όμως, πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κακά και… πανικό στην άμυνα των «μπλαουγκράνα», ο Μπενζεμά, με πλασέ, ισοφάρισε σε 2-2!

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Γκουαρντιόλα, θέλοντας να αποφύγει την παράταση (κι εμείς τον… πατσά), έριξε στο παιχνίδι τον Φάμπρεγκας, όπως είχε προαναγγείλει.

Και… του βγήκε! Στο 88′, από ωραία συνεργασία του νεοαποκτηθέντα μέσου με τον Μέσι, η μπάλα έφτασε στον Αντριάνο, που σέντραρε, ο Αργεντινός ακολούθησε τη φάση και με… κεραυνό στην κίνηση έκανε το 3-2 και χάρισε την πρώτη κούπα της σεζόν στην Μπαρτσελόνα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: sportfm