Στην αναγκαιότητα απόκτησης επιθετικού αλλά και στο γεγονός πως χρειάζονται αρκετά λεφτά για την απόκτηση των Φάμπρεγκας και Σάντσεζ, εστίασε τα λεγόμενά του στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της χρονιάς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Η Άρσεναλ αποφάσισε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, είμαστε στην τελική ευθεία», δήλωσε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» και συνέχισε:

«Πέρυσι, ενδιαφερθήκαμε πολύ ζεστά για τον Φάμπρεγας αλλά δεν καταφέραμε να τον κάνουμε δικό μας. Αυτή τη χρονιά, η Άρσεναλ μας ειδοποίησε πως θα δεχτεί να μπει σε στάδιο διαπραγματεύσεων και θα κάνουμε ακόμη μια προσπάθεια. Ελπίζω η κατάληξη να είναι θετική».

Παράλληλα, ο Γκουαρντιόλα υποστήριξε, πως η προώθηση του Τιάγκο Ανκανταρά από την δεύτερη στην πρώτη ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με την απόκτηση ή όχι του Φάμπρεγκας που παίζουν ίδια θέση.

«Όχι, όχι. Ο Τιάγκο είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Ωστόσο, στη θέση του θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός».

Κατόπιν, ο Γκουαρντιόλα υπογράμμισε πως την παρούσα χρονική στιγμή, η απόκτηση ενός επιθετικού είναι πιο σημαντική από ενός αμυντικού, παρά την ηλικία του Πουγιόλ.

«Ο Κάρλες έχει ένα πολύ δυνατό μυϊκό σύστημα και τα καταφέρνει μια χαρά. Είναι πιο σημαντικό να πάρουμε έναν επιθετικό. Ο Σάντσεζ που με ρωτάτε, είναι νέος και μπορεί να παίξει τρεις θέσεις, κάτι πολύ βασικό. Επιτίθεται και αμύνεται πολύ καλά».

Πηγή: sport-fm.gr