Την επόμενη Πέμπτη αρχίζει η προετοιμασία της ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ αγωνιά γιατί ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν έχει προχωρήσει στο βαθμό που θα ήθελε ο ίδιος. Για το λόγο αυτό θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σταύρο Αδαμίδη.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως ποιοτικά δεν έχουν καλυφθεί ακόμη επαρκώς τα κενά που προέκυψαν από τις αποχωρήσεις βασικών παικτών (Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο, Μίτσελ), παρότι έχουν γίνει μεταγραφές. Ο προγραμματισμός προβλέπει την απόκτηση άλλων τριών παικτών, ενός τερματοφύλακα, ενός στόπερ κι ενός επιθετικού, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση σε θέσεις που «πονούσε» και πέρυσι η ομάδα, όπως π.χ σε αυτή των άκρων της μεσαίας γραμμής.

«Συζητήσεις ναι, όχι πρόταση…»

Σε φιλολογικό επίπεδο παραμένουν οι συζητήσεις ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την απόκτηση του Ρότζερ Γκερέιρο. Η ΑΕΚ θέλει να απαλλαγεί από τα συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν ο παίκτης για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου μέσου, Μαρσέλο Ρομπαλίνιο.

«Υπάρχει μια ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ενδιαφέρεται για τον Ρότζερ. Το γνωρίζει και η ΑΕΚ αυτό. Υπάρχουν συζητήσεις, αλλά όχι επίσημη πρόταση. Ο Ρότζερ δεν είναι αρνητικός να πάει εκεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πρόταση. Αν είναι καλή, θα την αποδεχθεί», δήλωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες. Ο Ρότζερ δεν θέλει να αλλάξει ομάδα απλώς για ν’ αλλάξει. Θέλει να πάει κάπου που θα του αρέσει και έχει πάντα στο μυαλό του το Euro. Θέλει να βρίσκεται σε μια ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται για να έχει ελπίδες να κληθεί. Ίσως, βέβαια, το Euro να απομακρύνει τη σοβαρή πρόταση που υπάρχει από ομάδα της Βραζιλίας, μια και θεωρεί ότι αν επιστρέψει στην πατρίδα του, θα έχει λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή της εθνικής Πολωνίας».

Τρεις ανακοινώσεις

Μέσα στην ημέρα η ΑΕΚ θα ανακοινώσει την απόκτηση των Χουάν Κάλα, Χοσέ Κάρλος και Σωκράτη Τσουκαλά. Ο 22χρονος αμυντικός έρχεται δανεικός από τη Σεβίλλη για ένα χρόνο, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ελεύθερος για ένα χρόνο, ενώ ο 19χρονος δεξιός μπακ-χαφ για τρία χρόνια. Οι δύο πρώτοι, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, άρχισαν ήδη την αναζήτηση κατοικίας και θα παρουσιαστούν επίσημα σήμερα, προτού αναχωρήσουν για την Ισπανία και επιστρέψουν ξανά για την έναρξη της προετοιμασίας.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος για την αντικατάσταση του Σεμπαστιάν Σάχα, καθώς ο Τίμο Χίλντεμπραντ δεν δείχνει διατεθειμένος να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Πηγή: sport-fm.gr