Το πόσο δεμένος είναι με τον Παναθηναϊκό, επανέλαβε ο Τζιμπρίλ Σισέ με δηλώσεις του σε ανδρικό περιοδικό.

Ο Γάλλος επιθετικός μίλησε για τον κόσμο της ομάδας, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την ευκαιρία που του έδωσε το «τριφύλλι» να ξαναφτάσει σε υψηλό επίπεδο και την πίστη που έχει στον εαυτό του αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους πράσινους μια μέρα, εάν τελικά φύγει.

Ένα απόσπασμα όσων δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ με συνέντευξή του στο «men’s health».

Για το δέσιμό του με την ομάδα:

«Έχουμε πολύ καλή σύνδεση με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Αν αποφασίσω να φύγω από τον Παναθηναϊκό θα θυμάμαι πάντα τους φιλάθλους του αλλά και το κλαμπ και θα έχω στο μυαλό μου να επιστρέψω μία μέρα. Είναι μία σημαντική ομάδα για μένα. Μαζί με τη Λίβερπουλ είναι οι πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής μου».

Για το τι θα θυμάται περισσότερο:
«Τα γκολ που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι αυτά που πέτυχα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ήταν αυτή στο “Καραϊσκάκης”. Δεν ήταν μόνο μία ευκαιρία, ήταν όλη η ιστορία του παιχνιδιού. Τρεις μήνες μετά και εξακολουθώ να νιώθω θλίψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό:
«Για να είμαι ειλικρινής, όταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό, η ποδοσφαιρική μου καριέρα δεν βρισκόταν στην καλύτερή της φάση. Στον Παναθηναϊκό κατάφερα ξαναπιάσω υψηλό επίπεδο απόδοσης. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω σκληρά. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό. Πρέπει να παίρνεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου σοβαρά αν θέλεις να πετύχεις. Σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Προσπαθώ να παίζω με πάθος και πάντα δίνω το 100% των δυνάμεών μου. Αυτό αρέσει στους ανθρώπους που με βλέπουν, αυτό αρέσει και σε εμένα».

Για την επιστροφή του από τους τραυματισμούς:
«Έχω επιστρέψει από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, από αναποδιές στην καριέρα μου, έχασα τη θέση μου στην Εθνική Γαλλίας και την ξανακέρδισα. Αν είσαι δυνατός και σκέφτεσαι θετικά, θα σου συμβούν καλά πράγματα. Το πιστεύω αυτό. Αυτή την πίστη μου την ενίσχυσαν πάρα πολύ το βιβλίο και η σειρά DVD: “Το Μυστικό”. Για αυτό, προτείνω να το διαβάσουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εξηγεί τη δύναμη της θετικής σκέψης. Αν κι αυτό το έκανα μια ζωή χωρίς να το γνωρίζω, μετά το βιβλίο, όλα αποκρυσταλλώθηκαν μέσα μου».

Για την αναζήτηση νέων κίνητρων:

«Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις, πρέπει να δείχνεις αυτοπεποίθηση. Ότι όλα είναι Ο.Κ., ακόμα κι όταν δεν είναι. Ξέρω πώς να το κάνω, γιατί πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Όταν λειτουργεί έτσι ο αρχηγός οι υπόλοιποι νιώθουν προστατευμένοι. Μου αρέσει να προφυλάσσω τους συμπαίκτες μου. Όταν βρεθήκαμε να παίζουμε στα play off για τη δεύτερη θέση έπρεπε να βρούμε κίνητρο για να παλέψουμε. Έπρεπε να δούμε ότι η πρωτιά στα play-off είναι σαν να κερδίζεις τίτλο, οπότε νιώθαμε σαν να παίζουμε τελικούς. Είναι εύκολο αυτό το κίνητρο. Η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ οπότε το κίνητρο είναι δεδομένο».

Πηγή: sport-fm.gr