Την ονειρική πορεία της προς τον τελικό του Champions League, μετά τον αποκλεισμό της Ίντερ με συνολικό σκορ 7-3, θέλει να συνεχίσει η Σάλκε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την πλευρά τους οι Άγγλοι, στους ημιτελικούς με την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, θέλουν να ξορκίσουν τον εφιάλτη του αποκλεισμού στη φάση των τεσσάρων από γερμανικές ομάδες, μετά τον περσινό από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και εκείνον από την Μπορούσια Ντόρτμουντ τη σεζόν 1996/1997.

Ελληνικό «χρώμα», μετά το 2004 και την παρουσία του Άκη Ζήκου με τη φανέλα της Μονακό, θα έχουν οι ημιτελικοί λόγω της συμμετοχής του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Οι πρωτοπόροι της Premier League, όπου έχουν προβάδισμα έξι πόντων από τη δεύτερη Τσέλσι, παρουσιάζονται ως το μεγάλο φαβορί για να προκριθούν και να παίξουν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θέλοντας να ξανασηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο μετά το 2008, όταν το είχαν καταφέρει στη διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στην Τσέλσι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από δύσκολη επικράτηση κόντρα στην Έβερτον, για το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προβληματίζεται περισσότερο από την απουσία των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στα «ζαχαρωτά» και δεν ταξίδεψε στη Γερμανία, λόγω τραυματισμού και του Ντάρεν Φλέτσερ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Από την άλλη πλευρά, η αναγεννημένη με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της, Σάλκε ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Καϊζερσλάουτερν μέσα στην «Φέλτινς Αρίνα», με τον προπονητή της να παρατάσσει στην αρχική ενδεκάδα αρκετούς αναπληρωματικούς. Στον αγώνα της Τρίτης, ωστόσο, βασικοί αναμένεται οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χοσέ Χουράδο, Τζόελ Μάτιπ και Αλεξάντερ Μπάουμγιοχαν.

Ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο θα διευθύνει την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στη Σάλκε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γκελζενκίρχεν. Ο Ισπανός ρέφερι, που είναι μηχανικός σε εργοστάσιο, είχε διευθύνει φέτος τον αγώνα Μαν. Γιουνάιτεντ-Μαρσέιγ 2-1 για τους «16» της διοργάνωσης στις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα ήταν διαιτητής στον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άγιαξ (3-3) στις 4 Αυγούστου στην Τούμπα.

Πηγή: sport-fm.gr