«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε όσα έγιναν το Σάββατο στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι μια διαχρονική κατάσταση που συνεχίζεται μέσα από την ανοχή πάρα πολλών παραγόντων», τόνισε, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος.

«Δε μπορούμε να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού κάθε φορά που έχουμε βία στα γήπεδα. Έχουμε πάρει την απόφαση ότι όσο συνεχίζεται η βία τόσο εμείς θα κλείνουμε τη στρόφιγγα οποιασδήποτε κρατικής βοήθειας απέναντι σε αυτές τις ομάδες», είπε, αναφέροντας ότι χρήματα του ΟΠΑΠ που προορίζονταν για το ποδόσφαιρο «θα πάνε σε άλλα αθλήματα που ξέρουν τι θα πει αθλητισμός και που σέβονται τον αντίπαλό τους».

Δεν έκρυψε, εξάλλου, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο κάλυψης του αγώνα από την κρατική τηλεόραση, αλλά και για τη στάση των θεσμικών οργάνων λέγοντας: «Θα θέλαμε να δούμε πολύ πιο αυστηρές διατάξεις από την ΕΠΟ».