Όχι ότι είχαν ανάγκη να το αποδείξουν. Ούτε πως όλοι δεν το ξέρουν. Απλά όταν επιβεβαιώνεται έτσι -και στη δεδομένη χρονική συγκυρία- προκαλεί, όσο να πεις, συγκρίσεις. Μια μέρα μετά από (νέα) ήττα και ανήμερα του… αγαπούλη Αγίου, μόνο οι Λυμπερόπουλος και Δέλλας έδειξαν «ερωτευμένοι» με την ΑΕΚ.

Η παρουσία -μόνο εκείνων- στην προαιρετική προπόνηση της Δευτέρας έδωσε στον κόσμο της «Ένωσης» μια ακόμα αφορμή για… μελαγχολία.

Μετά το τέλος του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε πως -για όσους αγωνίστηκαν σε αυτό- η προπόνηση της Δευτέρας θα ήταν προαιρετική (εξαίρεση ο Μπλάνκο που έπαιξε λίγο και ο Μίτσελ, που δεν έχει πολυτέλεια να χάνει προπονήσεις). Η διαπίστωση πως την… προαίρεση έδειξαν οι μόνοι ίσως που θα δικαιούνταν να ΜΗΝ το κάνουν -κακά τα ψέματα- δείχνει πράγματα για τη νοοτροπία στην «Ένωση».

Όχι ότι σ’ αυτή παίζουν παίκτες μέτριοι (αυτό έχει ξανασυμβεί). Ούτε πως παίζουν παίκτες αντι-επαγγελματίες (στο κάτω-κάτω δεν ήταν υποχρεωτικό να πάνε). Αλλά σίγουρα ότι παίζουν παίκτες που δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης.

Διότι όπως ο κόσμος έχει δικαίωμα να σε αποδοκιμάσει όταν δείχνεις αυτή την εικόνα -αλλά εσύ θα ήθελες να μην το κάνει, έτσι κι εκείνος θα ήθελε να δείχνεις πόσο σε «πονάει» η κατάντια αυτή -ακόμα κι όταν δεν είσαι υποχρεωμένος.

Όπως έκαναν (ανεβαίνοντας έστω για αποθεραπεία) οι δύο αρχηγοί και όπως θα ήταν ευτύχημα για την ΑΕΚ να είχε περισσότερους του… κανένα να τους μιμηθούν. Εκτός και αν ο εγωισμός τους δεν θα πληγεί στο μέλλον από τη διαπίστωση πως -πέραν του «δεν μπορώ» (που ισχύει για αρκετούς), ισχύει και το «δεν θέλω».

Πηγή: sport-fm.gr