Την πεποίθηση πως οι ελληνικές ομάδες θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνει η εφαρμογή του financial fair play εξέφρασε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου και παράλληλα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, σε συνέντευξή του τονίζει πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθούν οι ομάδες.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε στην εφημερίδα «Goal»:

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια με τον Μισέλ Πλατινί και είναι προς τιμήν του ότι πρώτος αυτός απευθύνθηκε σε εμάς και μας ζήτησε από κοινού να βρούμε τη λύση για τη φούσκα που έχει δημιουργηθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα έσπαγε. Δεν μας έπαιρνε άλλο, συμφωνήσαμε στις βασικές αρχές και δουλέψαμε το πλαίσιο της εξυγίανσης. Η υπόθεση έχει ξεφύγει και το financial fair play εκτιμώ πως είναι απάντηση και η λύση για την εξυγίανση… Ας μη γελιόμαστε. Υπάρχουν ομάδες που χάνουν 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μπορεί η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί;».

Στην ερώτηση για το αν οι ελληνικές ομάδες θα μπορέσουν να προσαρμοστούν, ο Ρουμενίγκε φάνηκε αισιόδοξος.

«Βεβαίως και μπορούν, βεβαίως και θα τα καταφέρουν οι Έλληνες και οι ομάδες σας. Τα έχετε καταφέρει κατά καιρούς σε πιο δύσκολα πράγματα από το financial fair play. Έχω μιλήσει και έχω γνωρίσει τους παράγοντες των ελληνικών ομάδων. Είναι άνθρωποι πολύ ικανοί και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείτε».

Πηγή: sport-fm.gr