Η Premier League ήταν το κίνητρο της μεταγραφής του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως είπε σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι αν επιστρέψει στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα ήθελε να είναι για τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο, όπως εξήγησε, έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.

Ο πρώην τερματοφύλακας των Πράσινων έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στη Μπενφίκα και τελικά πήρε μεταγραφή, το περασμένο καλοκαίρι, στη Νότιγχαμ Φόρεστ, γεγονός που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι στο μέλλον θα υπογράψει στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος, όμως, θα ήθελε να ντυθεί ξανά στα πράσινα αν είναι να επαναπατριστεί, όπως είπε σε δηλώσεις του στους Betarades.

Τα κυριότερα σημεία όσων είπε ο Βλαχοδήμος…

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Από παιδί, έγινα άνδρας. Με βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι, ξεκίνησα να παίζω στο πρωτάθλημα. Με βοήθησε να πάρω την μεταγραφή στην Μπενφίκα. Με όλους τους τερματοφύλακες στον Παναθηναϊκό είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον. Ο Λουκ Στιλ με είχε πλησιάσει και μου είχε πει, εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθάω. Ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο».

Για τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν στους Πράσινους: «Στα αποδυτήρια ήταν πάντα ωραία, γελούσαμε. Είχαν έρθει πολλά ονόματα, κι εγώ ήμουν ένας. Είχα τη βοήθεια βέβαια, ο Παναγιώτης (σ.σ. ο αδερφός του) ήταν ήδη τρεις εβδομάδες εκεί. Δεν θυμάμαι μία μέρα που να είχαμε άσχημο κλίμα. Όταν σκέφτομαι την καριέρα μου πίσω, ήταν το καλύτερο βήμα που έκανα».

Για τη μεταγραφή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ και το γεγονός ότι το όνομά του συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό: «Ήρθα ξεκάθαρα μόνο για τη Νότιγχαμ, να παίξω στην Premier League, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή».

Για το ενδεχόμενο επαναπατρισμού: «Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή δεν είναι να γυρίσω στην Ελλάδα. Αλλά, αν κάποια στιγμή είναι να γυρίσω, θα ήθελα να γυρίσω στον Παναθηναϊκό».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Όλοι θέλουμε μετά από δέκα χρόνια να πάμε σε ένα Euro. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ξέρουμε πού είμαστε, τι μπορούμε. Έχουμε ποιοτική ομάδα, με καλούς και έμπειρους παίκτες. Έχουμε ένα καλό μείγμα. Νεαροί, με ταλέντο, με εμπειρία. Είναι το όνειρο όλων μας. Για μένα θα ήταν διπλή χαρά, να γυρίσω στη Γερμανία και να παίξω στο Euro με την Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκα».