Με γκολ των Ναβάρο, Ποντένσε και Ελ Κααμπί (2) ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 4-1 επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ντεσπόντοφ, στην Τούμπα και τον έριξε από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ, μπαίνοντας παράλληλα στη μάχη του τίτλου αφού είναι στο -5 και έχει ψυχολογία μετά το ιδανικό ξεκίνημα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 6′ με το σουτ του Μουργκ που έφυγε ελάχιστα άουτ αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν. Με πρέσινγκ ψηλά οι Ερυθρόλευκοι δυσκόλευαν πολύ τους Ασπρόμαυρους, έκλεβαν μπάλες και γενικά είχαν δώσει τον ρυθμό που ήθελαν, έχοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 17′ με τον Ναβάρο που έκανε αδύναμο τελείωμα μετά το «τσίμπημα» του Όρτα.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Φορτούνη να απειλήσει με δυνατό σουτ μετά το γύρισμα του Ορτέγκα και γενικά η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έψαχνε συνεχώς το γκολ και το πέτυχε στο 29′: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Ποντένσε, σουτ του Τσικίνιο, απόκρουση του Κοτάρσκι και στην επαναφορά ο Ναβάρο έκανε το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς έπρεπε, πλέον, να αντιδράσουν και το έκαναν με την ωραία ατομική προσπάθεια του Σάστρε στο 35′ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ στο σουτ που επιχείρησε, για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 39′, όταν ο Ορτέγκα δεν αντέδρασε και τόσο καλά στην άμυνα και ο Ντεσπόντοφ το εκμεταλλεύτηκε για το 1-1. Η φάση εξετάστηκε στο VAR για πιθανό φάουλ του Κωνσταντέλια στον Ροντινέι στην αρχή της φάσης αλλά ο διαιτητής αποφάσισε πως όλα έγιναν σωστά.

Το γκολ, επομένως, μέτρησε και οι δύο ομάδες πήγαν με το σκορ στο 1-1 στα αποδυτήρια, αλλά όταν επέστρεψαν από αυτά ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε! Αφού πρώτα οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ήρθε τελικά στο 54′ το 1-2 με γκολάρα του Ποντένσε που συνέκλινε και με εκπληκτικό σουτ, το οποίο βρήκε λίγο και στον Οζντόεφ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 60′ ξανά με τον Ντεσπόντοφ που σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις αλλά πολύ άστοχα τελικά, με τους δύο προπονητές να κάνουν στη συνέχεια τις αλλαγές τους και τους Ερυθρόλευκους να κλειδώνουν τη νίκη στο τελευταίο 10λεπτο. Στο 83′ οι Ελ Κααμπί, Μασούρας, Ποντένσε τα έκαναν όλα σωστά στην αντεπίθεση και ο Μαροκινός φορ έγραψε το 1-3, με τον ίδιο παίκτη να σκοράρει και στο 90′, σε νέα αντεπίθεση, μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι στο τετ α τετ με τον Ποντένσε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Αποτέλεσμα με το οποίο ο Ολυμπιακός κάλυψε και το 2-4 με το οποίο είχε χάσει στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (61’ Α. Ζίβκοβιτς), ωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (61’ Τόμας).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Όρτα (79’ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (76’ Μασούρας), Κάρμο, Ροντινέι, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί), Έσε, Μπιανκόν (87’ Ρέτσος), Ποντένσε.