Μπορεί να ακουστεί περίεργο σε κάποιους, η πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου όμως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της σεζόν 2022-23, της περσινής δηλαδή, καθώς για να σχηματιστεί το ρόστερ της χρειάστηκε να δαπανηθεί συνολικά το ποσό του 1,42 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει έκθεση της UEFA.

Εδώ και χρόνια οι ομάδες με τις οποίες ασχολούνται οι περισσότεροι όταν η συζήτηση πάει στο πόσα λεφτά ξοδεύουν είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού οι Άραβες που έχουν την πλειοψηφία των μετοχών όντως ξοδεύουν τρελά ποσά. Παρ’ όλα αυτά, καμία εκ των δύο δεν είναι η πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του αθλήματος.

Αυτός ο «τίτλος» πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία την περσινή σεζόν είχε ένα ρόστερ για το οποίο ξοδεύτηκαν 1,42 δισ. ευρώ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για τον Άντονι δόθηκαν 95 εκατ. ευρώ, για τον Μαγκουάιρ άλλα 92 εκατ., για τον Σάντσο ξοδεύτηκαν 85 εκατ. ευρώ, για τον Κασεμίρο δόθηκαν 81 εκατ. ευρώ και πάει λέγοντας…

Στην UEFA, επομένως, υπολόγισαν όλα τα ποσά και κατέληξαν στο 1,42 δισ. ευρώ που αναφέραμε νωρίτερα, περισσότερα από όσα έχει ξοδέψει οποιαδήποτε άλλη ομάδα για να σχηματίσει το ρόστερ της. Παράλληλα, άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα οι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δώσει πάνω από ένα δισ. ευρώ με τα ρόστερ τους αλλά λιγότερα από όσα η Γιουνάιτεντ.

Όσο για το τι πέτυχε η πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Κατέκτησε πέρυσι το Λιγκ Καπ Αγγλίας και φέτος προσπαθεί να μπει στην 4άδα της Premier League ενώ αποκλείστηκε στον όμιλο του Champions League.